«Je suis român» – editorial în cotidianul Magyar Nemzet, după cazul Colțescu

Autor:

Sub titlul «Je suis român», jurnalistul Pataki Tamás publică în cotidianul Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară) un editorial în care acuză corectitudinea politică din jurul cazului creat de arbitrul român Sebastian Colțescu, la meciul Paris Saint Germain – Istanbul Bașakșehir.

”Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt nu a crezut că se va sfârși cariera lui”, scrie jurnalistul maghiar.

El mai spune că gestul arbitrului român i-a dat ocazia președintelui turc Recep Tayyip Erdogan să vorbească despre ”fotbaliștii care se aruncă pe teren ca niște fete plângăcioase, sensibile, care plâng pentru dreptate”.

Pataki Tamás subliniază că Sebastian Colțescu nu l-a catalogat altfel pe antrenorul secund al formaţiei Istanbul Bașakșehir, ci doar l-a indicat ca fiind ”cel negru”.

El mai spune că dacă negru în ”Black Lives Matter” este în regulă, atunci și ”negru” din limba română poate fi folosit fără problemă.

”Așadar, astăzi «Je suis» este românesc. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția gândirii și rasismului să revolte”, concluzionează jurnalistul maghiar.

Leave a Comment