3dots.ro

Malaezia. Mai mulți elefanți au călcat în picioare o mașină după ce șoferul a lovit un pui din turmă

Malaezia. Mai mulți elefanți au călcat în picioare o mașină după ce șoferul a lovit un pui din turmă

O turmă de elefanți sălbatici a atacat o mașină care mergea pe autostradă în Malaezia, după ce șoferul a lovit un pui de elefant ce aparținea grupului, potrivit CNN.

Conform raportului poliției, incidentul s-a produs pe o autostradă ce traversează peninsula Malacca. O mașină Perodua Axia care venea dinpre insula Penang și mergând spre statul Terengganu din nord-estul țării, a lovit de un pui de elefant.

Accidentul s-a petrecut într-o curbă de pe autostradă, din cauza condițiilor meteo, burnița și era ceață.

Mașina s-a izbit de puiul de elefant care traversa drumul împreună cu restul turmei. Animalul lovit a căzut la pământ în urma impactului, dar a supraviețuit accidentului.

”Văzând ce s-a întâmplat, ceilalți cinci elefanți s-au năpustit asupra mașinii și au început să o calce în picioare. Turma a părăsit zona doar după ce puiul de elefant s-a ridicat în picioare”, a povestit șeful poliției din Gerik.

Polițistul nu a precizat dacă cei trei membri ai familiei se mai aflau în interiorul mașinii atunci când a avut loc incidentul.

Din raportul poliției reiese că nicio persoană nu a fost rănită. Pozele de la fața locului arată că mașina a fost grav avariată în față și pe părțile laterale, portierele fiind îndoite puternic. Toate geamurile au fost distruse.

Din cauza ritmului rapid de dezvoltare al Malaeziei și al construcției de autostrăzi, elefanții sălbatici din întreaga peninsulă au pierdut o mare parte din habitatul lor natural, ceea ce îi obligă să se aventureze în zonele populate pentru a găsi de mâncare, potrivit activiștilor de mediu.

Și alte incidente cu elefanți au fost raportate pe mai multe autostrăzi din Malaezia. În 2017, un pui de elefant a fost descoperit mort pe marginea unei autostrăzi, ucis de coliziunea cu o mașină care circula cu o viteză prea mare. Un elefant adult a fost văzut în mai 2022 în timp ce mergea pe o autostradă din Gerik, trecând printre șoferii care îl filmau uimiți.

Iar în 2020, un alt elefant adult a călcat o mașină în picioare pe aceeași autostradă pe care a avut loc incidentul de duminică, după ce s-a speriat pentru că mai mulți șoferi au început să îl claxoneze.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU