3dots.ro

Elveția. Un sat oferă 50.000 de euro celor doritori să se stabilească în localitate

Elveția. Un sat oferă 50.000 de euro celor doritori să se stabilească în localitate

Albinen este un sat situat în cantonul Valais, Elveția, așezat pe versantul unui munte, la 1.300 de metri deasupra nivelului mării.

Ca multe alte localități rurale din Elveția, Albinen este amenințat cu dispariția de ceva timp, deoarece un număr tot mai mare de locuitori se mută din comunitate pitorească în favoarea orașelor din jur.

La sfârșitul anului 2018, în sat mai existau doar 238 de locuitori, scrie Daily Mail.

În ciuda faptului că satul atrăgător se află la puțin peste 6,8 km de orașul balnear Leukerbad și la 35 de minute de mers cu mașina atât de capitala cantonului Sion, cât și de orașul industrial Visp, oamenii au plecat de-a lungul anilor din cauza lipsei locurilor de muncă.

Autoritățile locale speră ca printr-un program, lansat inițial în 2018, în care familiile de patru persoane vor primi 25.405 euro pentru fiecare adult și încă 10.160 euro pentru fiecare copi, în care  să contracareze  tendința descreșterii populației.

În schimbul mutării într-unul dintre cele mai frumoase locuri din lume este tentantă, există, desigur, și alte cerințe de îndeplinit.

Albinen caută persoane cu vârste sub 45 de ani care să își stabilească reședința în localitate. De asemenea, doritorii trebuie să fie cetățeni elevțieni cu permis de ședere C.

Cetățenii din țările UE, din SUA și Canada pot obține acest permis după ce au locuit în Elveția timp de cinci ani. Dar pentru țări din alte regiuni, cetățenii trebuie să trăiască în Elveția timp de zece ani.

Apoi, doritorilor li se cere să aibă o locuință evaluată la cel puțin 203,890 de euro și să rămână în Albinen timp de 10 ani. Dacă aleg să părăsească satul înainte de expirarea termenului, vor trebui să restituie suma primită de la autorități înainte de mutare (56.645 de euro).

În 2017, președintele municipalității, Beat Jostin, a declarat că Albinen se caracterizează prin liniște, priveliști fenomenale, o calitate excelentă a aerului și multe ore de soare pe tot parcursul anului.

În ciuda cerințelor stricte, Elveția se mândrește cu unul dintre cele mai bune sisteme educaționale din lume, iar poluarea aerului nu este nici ea o problemă atât de mare la munte. Speranța de viață este, de asemenea, relativ ridicată, iar țara are o rată scăzută a infracțiunilor violente.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU