3dots.ro

Oficial al Agenției Europene pentru Medicamente: Opinia mea personală este că AstraZeneca este legat de tromboze

Oficial al Agenției Europene pentru Medicamente: Opinia mea personală este că AstraZeneca este legat de tromboze

Un oficial EMA confirmă existența unei "legături" între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboză observate după administrarea acestuia, într-un interviu pentru cotidianul italian Il Messaggero.

"Putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă", spune Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

"Pentru a rezuma, în următoarele ore vom spune că există un link, dar trebuie totuși să înțelegem cum se întâmplă", adaugă el, în timp ce EMA se va întâlni pentru a trage concluzii în acest dosar în perioada 6-9 aprilie.

"Încercăm să obținem o imagine precisă a ceea ce se întâmplă, să definim exact acest sindrom datorat vaccinului (…)

Dintre persoanele vaccinate, există un număr de cazuri de tromboză cerebrală la tineri mai mare decât ceea ce am face Asteapta. Va trebui sa spunem ", a mai spus Marco Cavaleri.

De câteva săptămâni, au apărut suspiciuni cu privire la posibile reacții adverse grave, dar rare, după observarea la persoanele vaccinate cu AstraZeneca a cazurilor de tromboză atipică.

Zeci de cazuri au fost deja identificate, dintre care mai multe au dus la deces. În Marea Britanie, au existat 30 de cazuri și șapte decese dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate începând cu 24 martie.

Până în prezent, EMA a susținut că "nu este dovedită nicio legătură cauzală cu vaccinul", chiar dacă este "posibil" și că beneficiile vaccinării împotriva coronavirusului depășesc întotdeauna riscurile.

Pentru Paul Hunter, specialist în microbiologie medicală la Universitatea din East Anglia intervievat de AFP, "dovezile indică mai degrabă în direcția că vaccinul Oxford-AstraZeneca este într-adevăr cauza".

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs