Emmanuel Macron: «Vine o criză financiară fără precedent»

Autor:

Data:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, își avertizează cetățenii că vor fi nevoiți să facă față unei criza financiare fără precedent, o criză a economiei reale, relatează AFP.

”Valul a sosit. Puterile publice şi medicii gestionează urgenţa epidemiei noului coronavirus care a ucis peste 560 de oameni în Franţa. Nu ne aflăm la capătul a ceea ce ne va face să suferim această epidemie. Va fi o criză financiară fără precedent, o criză a economiei reale”, a afirmat Emmanuel Macron,

Acesta este un război care va fi de durată, iar prioritățile noastre sunt – protejarea celor mai slabi, a sistemului nostru de sănătate, şi gestionarea stresului societăţii şi pregătirea în vederea înfruntării unei crize financiare fără precedent, o criză a economiei reale.

Acest război presupune o solidaritate, un spirit de unitate foarte puternic. Dar şi de adaptare. Rolul meu este să supervizez. Eu dau instrucţiuni strategice în funcţie de evoluţia pe teren, pentru a permite fiecăruia să facă. Eu trebuie să fiu în frunte, să merg către echipe”, a declarat Macron.

În a şasea zi de izolare generalizată, autorităţile pregătesc prelungirea acestei măsuri fără precedent – decretată pentru moment până la sfârşitul lui martie.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, estimează numărul persoanelor infectate în Franţa între 30.000 şi 90.000, un interval larg, din cauza numeroaselor persoane care prezintă simptome puţine sau deloc.

Leave a Comment