3dots.ro

BBC. Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. Șeful Wagner a fost ucis – video

BBC. Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. Șeful Wagner a fost ucis – video

Din articol:

Un avion privat la bordul cărora se aflau 10 persoane, printre care și fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver, la nord de Moscova, informează BBC.

”La bord se aflau 10 persoane, printre care și cei trei membri ai echipajului. Conform primelor informații, nu există niciun supraviețuitor”, a comunicat ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Avionul privat, care efectua o cursă de la Moscova la Sankt Petersburg, s-a prăbușit după mai puțin de jumătate de oră de zbor, în zona localitășții Kuzhenkino. La fața locului se află echipe de salvare care caută supraviețuitori.

Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia a confirmat că pe lista pasagerilor se află și numele fondatorului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin. De asemenea, printre victime se află și mâna dreaptă a acestuia, Dmitri Utkin.

Pe un canal de Telegram, Grey Zone, apropiat Grupului Wagner, a fost publicată informația că avionul ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a regiunii Tver.

Conform aceluiași canal Telegram, martorii de la fața locului spun că au auzit două zgomote puternice înainte de prăbușirea avionului, de asemenea, ei afirmă că au văzut pe cer două urme de vapori de condensație, ceea ce poate confirma faptul că zborul a fost interceptat de o rachetă.

Agenția TASS informează că avionul a luat foc în momentul în care a atins solul și că echipele aflate la fața locului au găsit deja opt cadavre.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs