3dots.ro

Încearcă de 17 ani să-și ia permisul de conducere, a picat de 192 de ori examenul teoretic, dar nu renunță!

Încearcă de 17 ani să-și ia permisul de conducere, a picat de 192 de ori examenul teoretic, dar nu renunță!

Încearcă de 17 ani să obțină dreptul de a conduce. N-a apucat să pună mâna pe volan și să dea testul practic, pentru că a picat mereu examenul teoretic…

Cum în Polonia nu există o limită a numărului de examene pe care un candidat le poate susține pentru obținerea permisului auto, un bărbat de 50 de ani a ajuns să dea testul de 192, de ori, fără să reușească să-l treacă vreodată, scrie site-ul televiziunii TVP Łódź.

Centrul Provincial de Trafic Rutier din Piotrków Trybunalski, orașul în care locuiește bărbatul i-a încununat eforturile numindu-l oficial drept deținătorul recordului absolut în ceea ce privește numărul de examene susținute.

Când a dat examenul pentru prima dată, bărbatul avea 33 de ani. Regulile s-au schimbat de mai multe ori de atunci. În prezent, testul teoretic constă în 32 de întrebări, pentru care se acordă puncte: de la unul la trei.

Numărul necesar de puncte este de 68 pentru a trece, iar maximul este de 74. Timpul maxim la dispoziție e de 25 de minute pentru a răspunde la test.

Angajații de la WORD, departamentul special unde se susțin examenele, îl cunosc deja foarte bine pe candidat.

”Cu toții îi dorim să promoveze examenul teoretic. Poate că, odată ce a făcut acest lucru, va trece examenul practic la prima încercare”, Dariusz Misztal, filiala regională a WORD din Piotrków Trybunalski.

Bărbatul care a susținut examenul de 192 de ori a cheltuit pentru asta 6.000 de zloți, adică puțin peste 1.300 de euro, în 17 ani.

Media a mai consemnat și alți candidați care și-au dorit atât de tare permisul de conducere încât au dat examen de câte ori a fost nevoie. În același oraș, Piotrków Trybunalski, un alt bărbat a încercat până acum să treacă testul de 40 de ori. Tot fără succes.

Iar în Opole, un oraș din sudul țării, un alt candidat și-a încercat norocul de 113 ori.

”Ar trebui să existe un regulament în Polonia care să interzică unui candidat să susțină examenul de peste douăzeci sau treizeci de ori. Dacă cineva nu cunoaște regulile și nu le cunoaște, nu ar trebui să circule pe stradă. La urma urmei, poate fi periculos pentru alții”, este de părere Stanisław Kobusiewicz, instructor auto

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs