3dots.ro

Un cercetător olandez a prevăzut cutremurul din Turcia de acum 3 zile: ”O să fie un seism de 7,5 în regiunea asta”

Un cercetător olandez a prevăzut cutremurul din Turcia de acum 3 zile: ”O să fie un seism de 7,5 în regiunea asta”

Un cercetător olandez a prevăzut cutremurul ce a avut loc astăzi în Turcia , cu trei zile înainte de a se produce.

În urmă cu trei zile, vineri, Frank Hoogerbeets, cercetător la Solar System Geometry Survey (SSGEOS) a postat pe Twitter că avertisment în legătură cu faptul că un cutremur masiv va zgudui Turcia ”mai devreme sau mai târziu”.

”Mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur de ~M 7,5 # în această regiune (centrul de sud al Turciei, Iordania, Siria, Liban). #earthquake”, a scris Frank Hoogerbeets pe Twitter pe 3 februarie.

Un expert olandez a anunțat cu trei zile înainte că va avea loc un cutremur în Turcia

Un expert olandez a anunțat cu trei zile înainte că va avea loc un cutremur în Turcia

Expertul olandez și-a exprimat, de asemenea, durerea față de incidentul devastator și a declarat că cutremurele sunt ”precedate de o geometrie planetară critică”.

”Inima mea este cu toată lumea afectată de cutremurul major din centrul Turciei. După cum am spus mai devreme, mai devreme sau mai târziu acest lucru s-ar întâmpla în această regiune, similar cu anii 115 și 526.

Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de o geometrie planetară critică, așa cum am avut-o în 4-5 februarie”, a scris Hoogerbeets pe Twitter.

În altă ordine de idei, popularitatea în creștere a olandezului a atras o serie de speculanți, care încearcă să profite și promovează, folosind numele său, informații false despre un nou viitor cutremur în Turcia.

Frank Hoogerbeets a distribuit pe Twitter tentativa de fraudă, avertizând că nu trebuie luată în considerare.

Frank Hoogerbeets, care se află pe lista “Celor mai buni astronomi olandezi”, a fondat în 2002 site-ul Ditrianum, care este implicat în cercetarea și prognoza cutremurelor.

Hoogerbeets a făcut prima sa prognoză publică despre un seism pe Facebook în data de 20 aprilie 2015, anticipând că va fi critică perioada dintre 22 aprilie și 27 aprilie, din cauza anumitor poziții planetare.

Pe 25 aprilie 2015, în Nepal a avut loc un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,8.

Postările lui Hoogerbeets pe Twitter au fost adnotate cu precizările făcute de diferite institute și universități, Caltech, Harvard, USGS, care consideră că predicția unor viitoare cutremure este doar un eveniment întâmplător, fără prea multe baze științifice.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs