3dots.ro

Wall Street Journal. Meta va introduce o taxă de 13 euro pe lună pentru conturi fără reclamă pe Facebook și Instagram

Wall Street Journal. Meta va introduce o taxă de 13 euro pe lună pentru conturi fără reclamă pe Facebook și Instagram

Din articol:

Utillizatorii din Uniunea Europeană ai rețelelor de socialzare Facebook și Instagram vor avea posibilitatea de a alege între a plăti un abonament lunar în valoare de 13 euro și a accepta afișarea reclamelor personalizate în conturile lor, arată un raport al companiei Meta, intrat în posesia Wall Street Journal.

Meta are în plan să monetizeze direct activitatea utilizatorilor europeni și are în vedere un plan care i-ar putea face pe utilizatorii din Uniunea Europeană să plătească până la 13 euro pentru a avea acces la versiunile fără reclame ale Instagram sau Facebook.

Cine nu dorește să plătească acest abonament va fi nevoit să accepte reclame personalizate pe care gigantul IT le livrează în versiunile gratuite.

Planul constă în introducerea a două taxe diferite, în funcție de dispozitivul de pe care se accesează platformele.

Astfel, Meta ar urma să perceapă aproximativ 10 euro pe lună pentru un cont de Facebook sau Instagram accesat de pe un desktop și aproximativ 6 euro pentru fiecare cont suplimentar conectat.

Pe dispozitivele mobile, prețul pentru un singur cont ar ajunge la aproximativ 13 euro, deoarece Meta ar lua în calcul comisioanele percepute de magazinele de aplicații Apple și Google, potrivit raportului citat de Wall Street Journal.

Meta a notificat deja autoritățile europene de reglementare că speră să lanseze planul fără reclame, pe care îl numește Subscription No Ads (SNA), în lunile următoare pentru utilizatorii din Europa, se mai arată în raport.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că societatea crede în ”serviciile gratuite care sunt susținute de reclame personalizate”, dar că explorează ”opțiuni pentru a se asigura că respectăm cerințele de reglementare în evoluție”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs