Taxată de un spital cu 700 de dolari pentru că a așteptat 7 ore la Urgențe, fără să primească tratament

03 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

O americancă din Georgia a fost taxată cu 688,35 dolari doar pentru că a așteptat șapte ore în camera de gardă a unui spital din orașul Atlanta, fără a primi vreun tratament.

Taxată de un spital cu 700 de dolari pentru că a așteptat 7 ore la Urgențe, fără să primească tratament

Taylor Davis spune că a ajuns la spitalul Emory Decatur în iulie pentru a primi îngrijiri medicale pentru o rană la cap, dar a trebuit să se întoarcă acasă după ce a așteptat timp de șapte ore, fără să fie consultată sau tratată

”Nu mi-au luat nimeni nici măcar tensiunea sau febra, nimeni nu mi-a strigat numele în sala de așteptate. Nu m-a consultat nimeni”, a declarat Taylor Davis pentru un post tv de știri din Atlanta, citat de The Independent.

La câteva săptămâni după momentul respectiv, a primit prin poștă o factură de la unitatea medicală.

A fost convinsă că este vorba de o greșeală și a decis să sune la spital.

”Un angajat mi-a spus că acesta este protocolul spitalului: chiar dacă nu te vede nimeni, din momentul în care introduci în sistem contul tău social, ești taxat”, a spus femeia.

Spitalul a transmis că factura include și o taxă de vizită medicală, efectuată la camera de gardă, care se adaugă și alte costuri, dar în mod normal aceasta nu este atât de mare ca în cazul lui Taylor Davis.

Femeia a cerut explicații pentru factura uriașă și pe e-mail, iar răspunsul pe care l-a trimis spitalul este acesta: ”Sunteți taxat înainte de a fi văzut. Nu pentru a fi văzut.”

Autoritățile de reglementare a activității medicale au transmis că vor cerceta acest caz. 


CLICK - Follow us on Google News