3dots.ro

Un câștig la loterie de un milion de dolari a declanșat un adevărat război într-o familie australiană

Un câștig la loterie de un milion de dolari a declanșat un adevărat război într-o familie australiană

În loc să se bucure de câștigul la loterie în valoarea de aproape un milion de dolari, o familie australiană a fost realmente sfâșiată de un conflict, ajungându-se chiar să se lupte în justiție pentru bani, scrie The Australian.

În martie 2018, când William John Bampton, un bărbat în vârstă de 92 de ani din Queensland, a dat lovitura și a câștigat la loterie aproape un milion de dolari australieni, mai precis 986.000.

Inițial, bătrânul a refuzat să-și ajute cu bani fiica de 69 de ani, Sue Vourlides, pentru că îl displăcea profund pe soțul ei, Jim, și nu voia ca acesta să beneficieze de vreun ban de la el, dar cinci luni mai târziu s-a răzgândit și i-a oferit fiicei sale un cec în valoare de 300.000 de dolari.

Trei ani mai târziu, bătrânul s-a răzgândit din nou și i-a cerut fiicei să-i returneze banii, motivând că i-a dat doar pentru că se simțise extrem de hărțuit.

Acest ultim demers a distrus relațiile de familie și s-a ajuns ca părțile să se confrunte în justiție.

Potrivit documentelor depuse în instanță, după ce-a câștigat premiul la loterie, Bampton a achiziționat o casă în coproprietate cu fiul său Larry, plătind mai întâi un avans în valoare de 50.000 de dolari și ulterior și restul de 505.000. De-abia după aceea el i-a dat și fiicei sale o parte din câștig.

Bampton a declarat că a s-a simțit constrâns să-i dea fiicei sale banii, simțind că nu are ”o altă opțiune” decât să cedeze insistențelor ei, după o ceartă aprinsă în familie.

De cealaltă parte, Sue Vourlides afirmă că tatăl ei i-a dat banii de bunăvoie și că întreg calvarul legat de acest subiect a apărut din cauza faptului că Bampton s-a înstrăinat de copiii lui.

În dispută juridică dintre Bampton și copiii lui, judecătorul a decis în favoarea lui Vourlides, stabilind că Bampton a acționat din proprie inițiativă, neavând demență sau alte boli care să-i influențeze vreo decizie.

”Deși domnul Bampton avea o vârstă înaintată și afecțiuni medicale, analize arată că avea capacitatea deplină și era capabil să-și gestioneze situația financiară. Nu rezultă că doamna Vourlides a profitat de domnul Bampton. A fost vorba de un dar pe care le-a oferit în mod conștient”, a declarat judecătorul.

Vourlides a spus că acest câștig la loterie n-a făcut altceva decât să le distrugă viețile.

”Nimeni n-a ieșit câștigător din asta, doar i-a distrus pe toți membrii familiei. Cel mai rău lucru care ni s-a întâmplat vreodată a fost că a câștigat milionul de dolari”, a declarat și fratele ei.

Luna aceasta, Bampton a decis să facă apel la decizia judecătorului, pentru că, spune el, n-a mai rămas cu niciun ban din câștigul lui.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs