Final tragic pentru o familie care a încercat să trăiască în sălbăticie. ”Au murit de foame pentru că nu erau pregătiți”

Final tragic pentru o familie care a încercat să trăiască în sălbăticie. ”Au murit de foame pentru că nu erau pregătiți”

Într-o reeditare regretabilă și la fel de tragică a scenariului filmului ”Into the wild”, o familie din statul american Colorado și-a dat viața încercând să trăiască izolată, în sălbăticie, scrie BBC News.

Rămășițele pământești ale surorilor Christine și Rebecca Vance și ale fiului celei din urmă, în vârstă de doar 14 ani, au fost găsite, în decursul acestei luni, într-un loc de tabără îndepărtat de orice așezare omenească.

Pe 9 iulie, un drumeț a dat întâmplător peste rămășițele celor trei, aflate în stadiu de descompunere, la Gold Creek Campground, în Pădurea Națională Gunnison.

Pentru moment, până la finalizarea rapoartelor toxicologice, medicul legist crede că cel mai probabil cei trei au murit de foame și din cauza expunerii la temperaturi scăzute, pe timpul iernii.

Se pare că grupul instalase cortul în care urmau să trăiască în campingul în care au fost găsiți încă de vara trecută. Deși au încercat să construiască un adăpost, nu se cunoaște din ce motiv, au renunțat la idee și au continuat să locuiască în cort, iar moartea lor ar fi survenit pe timpul iernii.

Medicul legist a mai declarat media că două dintre cadavre au fost găsite într-un cort, în timp ce un altul a fost găsit la ceva distanță de acesta, la o altitudine de aproximativ 2.900 de metri.

”Aveau cu ei o mulţime de cărți despre supravieţuirea în sălbăticie, despre cum să caute hrană şi alte lucruri de acest gen. Dar se păre că și-au cumpărat proviziile de la un magazin alimentar”, a adăugat legistul.

Trevala Jara, sora vitregă a celor două victime (între cele două în imaginea care însoțește articolul – N.R.), a explicat motivele care au stat la baza deciziei celor trei de a se muta în sălbăticie.

”Nu-i plăcea ce se petrece în lume și s-a gândit că ar fi mai bine dacă ea, fiul ei și Christine ar trăi singuri, undeva departe de toată nebunia”, a declarat despre Rebecca Vance sora sa vitregă, pentru Washington Post.

În vârstă de peste 40 de ani, cele două surori nu avuseseră nici cea mai mică experiență de supraviețuire în sălbăticie, în condiții de trai grele, și au considerat că este suficient să  se pregătească pentru pasul pe care urmau să-l facă doar urmărind clipuri video pe internet în legătură cu acest subiect.

”Nu poți să intri pe internet și să vizionezi clipuri despre cum să trăiești în pustietate și apoi chiar să o faci, dacă nu ai experiență. Pur și simplu nu poți face asta. Au murit de foame pentru că nu erau pregătiți”, a concluzionat sora vitregă.

Ea a mai declarat că cei trei au vizitat-o anul trecut, la începutul lunii august, ”pentru a-şi lua rămas bun”.

”Am încercat să îi oprim, dar ei nu au vrut să ne asculte. Se hotărâseră”, a declarat Trevala Jara.

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Timp de 15 ani, copii din Marea Britanie au fost folosiți drept ”cobai” în studii clinice care foloseau sânge infectat cu hepatita C și HIV

O anchetă jurnalistică a BBC dezvăluie o adevărată lume secretă a testelor clinice desfășurate în Marea Britanie în care, de-a lungul a 15 ani, medicii

O bătrână din Spania și-a găsit casa ocupată de un cuplu de români. ”Cunoaștem legea, atât timp cât nu există plângere, nu putem fi evacuați!” – video

Un cuplu de români a produs controverse în Spania după ce s-a mutat într-o locuință ce părea abandonată, în cartierul Lavapiés din Madrid. Proprietara casei

Drogul violului, extrem de periculos, dă dependență de la a treia utilizare! Psiholog: ”Este posibil să asistăm la drame uriaşe”

Psihologul Eduard Bondoc, specialist în medicină la Clinica de Psihiatrie din Craiova, avertizează că cel mai periculos drog este cel cunoscut ca „drogul violului”, care

Președintele Croației I-a numit ”țărani analfabeți” pe judecătorii care îl împiedică să se autodesemneze premier după alegeri

Preşedintele Croației, care în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare desfășurate recent a susținut că este și candidat pentru funcția de prim-ministru, nu va putea prelua

Un miliardar german și-ar fi înscenat moartea pentru a putea trăi cu amanta sa, rusoaică, la Moscova

Un cetățean german, miliardar, care a fost declarat în mod oficial decedat în 2021, la trei ani după ce dispăruse fără urmă în Alpii elvețieni,