3dots.ro

Familia lui Michael Schumacher a primit despăgubiri din partea unei reviste care a publicat un interviu fals cu fostul campion F1

Familia lui Michael Schumacher a primit despăgubiri din partea unei reviste care a publicat un interviu fals cu fostul campion F1

Familia lui Michael Schumacher a primit despăgubiri în valoare de 200.000 de euro din partea editorilor unei reviste care a publicat un ”interviu” cu fostul pilot de Formula 1, care a fost generat de inteligenţa artificială.

Pe coperta ediţiei din aprilie 2023 a publicaţiei germane Die Aktuelle a apărut o imagine a fostului pilot, care anunța: ”Michael Schumacher: primul interviu!”, un subtitlu avertizând discret: ”Pare înşelător de real”.

În paginile dedicate de publicație interviului era dezvăluit faptul că tabloidul prezenta un interviu fals, generat de o aplicație de inteligenţă artificială, relatează BBC.

Michael Schumacher, în vârstă de 55 de ani, nu a mai fost văzut în public de când a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în decembrie 2013.

Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat pentru agenţia de presă Reuters sentinţa împotriva grupului media Funke, editorul revistei.

Editorul revistei Die Aktuelle a fost concediat la două zile după publicarea articolului, iar Funke media a cerut scuze familiei.

De la accidentul din 2013, familia lui Schumacher a făcut mari eforturi pentru a proteja intimitatea fostului pilot. Drept urmare, nu se ştie care este starea lui Michael Schumacher. Se crede că el este la locuinţa din Elveţia a familiei.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs