3dots.ro

O familie de ”țepari” a fugit fără să plătească din nu mai puțin de şapte restaurante în ultimul an – video

O familie de ”țepari” a fugit fără să plătească din nu mai puțin de şapte restaurante în ultimul an – video

Plângerea făcută de un restaurant cu specific italian din Țara Galilor a scos la iveală faptul că familia care părăsise localul fără să plătească nota, opt persoane, era o adevărată ”profesionistă” în țepe de acest gen, relatează Metro.

Restaurantul cu specific italian ”Bella Ciao” din Port Talbot, Țara Galilor, a declarat că cei opt membri ai familiei nu au fost deloc reținuți atunci când au făcut comanda: fripturi scumpe, 15 băuturi și mai multe deserturi, nota de plată ridicându-se la 329 de lire sterline.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, o femeie a încercat inițial să plătească nota cu un card de economii, dar, după ce tranzacția a fost refuzată de două ori, ea a spus personalului că fiul ei va aștepta în restaurant până când își va lua celălalt card, aflat în mașină, dar nu a mai revenit și ulterior a dispărut și băiatul.

Restaurantul nu a avut la dispoziție niciun mod de a contacta familia, pentru aceasta folosise pentru rezervare un număr fals de telefon și singura modalitate pe care a găsit-o managerul să reacționeze a fost să posteze pe rețelele de socializare imagini surprinse de camerele de supraveghere, în speranța că cineva îi va identifica pe” țepari”.

Imediat după postare au început să curgă reacţii din partea reprezentanţilor altor restaurante, care, aflând despre incident, spuneau că au avut probleme similare cu aceeaşi familie, care a plecat fără să plătească.

În cele din urmă, după ce managerul s-a plâns de lipsa de reacție a autorităților, Poliția s-a sesizat și a demarat o anchetă în urma căreia s-a aflat că grupul de opt persoane a procedat similar în cel puțin alte șapte restaurante, aflate  pe o rază de 50 de kilometri.

Și restaurantul ”La Casona” din Skewen îi cauta pe cei opt, încă din luna februarie, după ce au lăsat eachitată o notă de plată de aproape 300 de lire sterline.

”După masă, patru persoane au părăsit deja restaurantul nostru. O doamnă a venit cu un băiat tânăr pentru a plăti. Femeia a încercat să plătească cu un card care a fost refuzat. Ea a plecat, iar la 10 secunde după aceea băiatul a început să alerge spre mașină. Am sunat la poliție imediat ce s-a întâmplat”.

Vara trecută, ”River House Lounge & Restaurant” din Swansea a postat, de asemenea, pe pagina sa de socializare imagini de pe camerele de supraveghere cu membrii aceleiași familii, după ce aceștia au adunat ”o notă de plată consistentă” și au dispărut fără să plătească.

Grupul este condus de un cuplu de vârstă mijlocie care a avut chiar și un copil mic într-un scaun pentru copii la ultima masă. Familia ar putea fi condamnată la doi ani de închisoare pentru furt repetat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs