3dots.ro

O familie vrea să se mute permanent la un hotel de lux, pentru că viața e mai ieftină

O familie vrea să se mute permanent la un hotel de lux, pentru că viața e mai ieftină

O familie care adună opt suflete locuiește de peste 230 de zile într-un apartament dintr-un hotel de lux, pentru care plătește 140 de dolari pe zi, și, fiind  extrem de mulțumită de modul în care decurge viața lor s-au gândit să-l permanentizeze.

Toată această situație inedită și surprinzătoarea se întâmplă în Nanyang, provincia chineză Henan.

Familia a renunțat la apartamentul în care locuia în urmă cu opt luni și s-a cazat la un hotel din oraș, la început pentru o perioadă limitată, care a tot fost prelungită ulterior.

Condiții de lux, la mai puțini bani decât dacă și le-ar  procura singuri

Pentru 1.000 de yuani pe zi, adică 140 de dolari, cele opt persoane au primit un apartament vast, cu living și două dormitoare duble. S-au acomodat imediat și s-au obișnuit atât de mult cu dotările și facilitățile de lux încât acum plănuiesc să-și petreacă restul vieții în hotel, după cum notează South China Morning Post.

Un clip video care s-a viralizat pe rețelele de socializare chineze, surprinde familia la masă, într-un living elegant, dotat cu televizor, canapele, scaune și mese. .

”Astăzi este a 229-a zi a șederii noastre la hotel. Camera costă 1.000 de yuani pe zi. Familia noastră de opt persoane trăiește foarte bine aici”, mărturisește Mu Xue.

Tariful este unul special, oferit de hotel pentru cazarea pe termen lung. În preț sunt incluse toate taxele, inclusiv parcarea, căldura, electricitatea, apa, dar și multe alte facilități specifice unei unități de cazare de lux.

”Suntem fericiți, plănuim să stăm pentru tot restul vieții noastre”

”Suntem fericiți aici, așa că plănuim să trăim în hotel pentru tot restul vieții noastre”, a expus Mu planurile de viitor ale familiei sale.

Femeia a declarat pentru mass media chineză că familia ei deține șase proprietăți și că are o situație financiară bună, dar că au ajuns la concluzia că este mai ieftin și mai confortabil să locuiască la hotel.

Doar chiria unui apartament e de 20 de ori mai scumpă în oraș!

Nu există date exacte despre costul vieții în Nanyang, dar, potrivit informațiilor de pe o platformă de imobiliare, chiria medie pentru un apartament cu două camere din Shanghai a ajuns la 20.000 de yuani pe lună, adica doar cu 30% mai puțin decât plătește familia la hotel, unde are și multe alte servicii incluse.

”Nu m-am gândit niciodată că acest mod de a trăi ne ajută la economisirea banilor. Pur și simplu este mai convenabil așa”, își mărturisește surprinderea Mu.

Povestea familiei care a decis să locuiască la hotel s-a viralizat online în China și, evident, a stârnit discuții aprinse. Părerile sunt împărțite, cu toate că cei mai mulți utilizatori admit că acest stil neconvențional de trai i-ar avantaja și pe ei.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs