3dots.ro

O femeie și-a revenit din comă la 2 luni după ce soțul său a refuzat să fie deconectată de la aparate, deși avea zero șanse de supraviețuire

O femeie și-a revenit din comă la 2 luni după ce soțul său a refuzat să fie deconectată de la aparate, deși avea zero șanse de supraviețuire

O femeie care era menținută în viață doar de aparate, despre care medicii au spus că are zero șanse de de supraviețuire, s-a trezit din comă la două luni după ce soțul ei a refuzat să o deconecteze de la dispozitive, scrie msn.com.

Autumn Carver, din Indiana, SUA, s-a infectat cu coronavirus în 2021, în timp ce era însărcinată. Ea a fost internată în spital și a fost pusă pe ventilație artificială.

La scurt timp, medicii au decis să-i facă cezariană, pentru a salva copilul. Imediat după ce l-a adus pe lume pe fiului ei, Huxley, starea ei s-a agravat, a intrat în comă și a fost conectată la aparate.

Zach, soțul lui Autumn, spune că medicii i-au dat zero la sută șanse de supraviețuire. Dar el nu a vrut să accepte acest verdict.

După ce a fost îngrijită în diverse spitale din Indiana, Autumn a ajuns într-un final la un spital din Chicago,

După un periplu prin mai multe spitale din Indiana, în luna octombrie, Autumn a ajuns să fie tratată într-un spital din Chicago.

Inițial, medicii au luat considerat că ar fi fost salutar un transplant de plămâni, dar, până la urmă, chirurgul specialist Ankit Bharat a ales să-i acorde mai mult timp pentru ca organismul să se recupeze singur. În ambele situații șansele ei de supraviețuire creșteau la cel mult 5%.

Zach nu a renunțat să depună armele și a refuzat să o deconecteze de la aparate, iar  recomandarea doctorului Bharat s-a dovedit a fi corectă, pentru că starea lui Autumn a început să se îmbunătățească încet, dar constant.

În cele din urmă, Autumn a avut ocazia să-și cunoască fiul pe 19 octombrie, când bebelușul avea deja 2 luni. O lună mai târziu a ieșit de la terapie intensivă, iar pe 1 decembrie a fost externată.

Medicii au numit recuperarea ei un ” adevărat miracol”, spunând că a reușit să recupereze până la 40% din capacitatea pulmonară în momentul externării.

Deși plămânii ei nu își vor reveni la o completă funcționalitate niciodată, medicii spun că Autumn este acum capabilă să trăiască o viață absolut normală.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs