3dots.ro

O femeie de serviciu dă în judecată o mare firmă de avocatură londoneză, după ce a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș

O femeie de serviciu dă în judecată o mare firmă de avocatură londoneză, după ce a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș

O femeie de serviciu a acționat în instanță o mare firmă de avocatură de la Londra, cât și compania la care era angajată, după ce a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș cu ton pe care îl găsise pe masă, într-o sală de ședințe din clădirea în care lucra,scrie The Guardian.

Concediată pentru că a mâncat un sandviș de 1.5 lire sterline, găsit pe o masă

Gabriela Rodriguez, o mamă singură din Ecuador, rezidentă în Marea Britanie, a fost concediată anul trecut cu o zi înainte de Crăciun, după ce a mâncat un sandviș care a costat 1,5 lire sterline și care fusese uitat pe masă după încheierea unei ședințe. Rodriguez a lucrat ca femeie de serviciu în birourile firmei de avocatură timp de doi ani.

Potrivit sindicatului United Voices of the World (UVW), care susține lucrătorii imigranți, în urma plângerii făcute de Devonshires Solicitors, firma de avocatură, compania pentru care lucra Rodriguez, Total Clean, a concediat-o.

Un purtător de cuvânt al Devonshires Solicitors a ținut să precizeze că nu a făcut nicio ”plângere formală” și că nu a cerut firmei Total Clean să ia măsuri împotriva lui Rodriguez.

Multe persoane spun că se simt tratate ‘precum mizeria pe care o curăță

UVW protestează decizia luată împotriva ecuadoriencei și susține că dacă Rodriguez nu ar fi provenit din America Latină și ar fi știut să vorbească limba engleză mai bine, Devonshires Solicitors nu i-ar fi făcut plângere și nu ea nu ar fi fost concediată.

Secretarul general al UVW, Petros Elia, afirmă că persoanele care lucrează în acest domeniu în Marea Britanie sunt concediate de multe ori din motive ”banale și discriminatorii”.

”Multe persoane spun că se simt tratate ‘precum mizeria pe care o curăță. Ne vom ridica vocile și ne vom uni pentru a lupta contra oricărui angajator – chiar și împotriva companiilor mari și puternice ca Devonshires Solicitors’, iar Gabriela este una dintre ele”, a declarat Petros Elia.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs