3dots.ro

Ema, fiica de 14 ani a antrenorului sârb al echipei de volei din Zalău, s-a așezat în fața adolescentului care trăgea cu pistolul în colegi

Ema, fiica de 14 ani a antrenorului sârb al echipei de volei din Zalău, s-a așezat în fața adolescentului care trăgea cu pistolul în colegi

Emilija, fiica antrenorului de volei Dragan Kobiljski, tehnicianul echipei din Zalău, care a fost împușcată mortal pe 3 mai, în timpul atacului armat de la școala ”Vladislav Ribnikar” din Belgrad, a fost înmormântată sâmbătă la Cimitirul Central din capitala Serbiei, relatează Blic.

Sute de oameni au participat la înmormântarea fetei lui Dragan Kobiljski, foști coechipieri, alți mari foști sportivi ai Serbiei, reprezentanții clubului din Zalău, colegii de școală ai Emei, dar și oameni necunoscuți care s-au alăturat durerii familiei.

Dragan Kobiljski a ținut în mână tot timpul un ursuleț de pluș pe care Ema îl adora, iar colegii de clasă care au supraviețuit atacului și-au luat adio de la ea aducând câte o floare albă.

Episcopul Hilarion, vicarul Patriarhului Porfirie, a elogiat curajul adolescentei în vârstă de 14 ani, care prin sacrificiul său a reușit să salveze mai mulți copii, înfruntându-l direct pe ucigaș.

”Porfirie se roagă pentru copiii noștri. Îmi este extrem de greu să vorbesc astăzi. Din acest chin și durere, ne rugăm Domnului să dea putere părinților, să trăiască în continuare pentru Ema.

Ea este un soldat și un erou al lui Hristos și nu întâmplător cad cei mai buni, ca să putem continua să trăim datorită sacrificiului lor. De asemenea, ar trebui să ne rugăm pentru băiat și pentru sufletul lui nefericit”, a spus Episcopul, la începutul discursului de la funeraliile fetei.

”Ea a stat în calea răului care era în acel băiat nefericit și a spus: De ce faci asta? Oprește-te! Și a câștigat timp pentru salvarea altor copii. Când ne vom întâlni în lumea cealaltă, îți vom mulțumi că ne-ai apărat și ne-ai protejat”.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs