3dots.ro

Fiul lui Netanyahu, criticat pentru că a rămas în SUA: ”Se bucură de viața lui pe plaja din Miami, iar eu lupt pe front”

Fiul lui Netanyahu, criticat pentru că a rămas în SUA: ”Se bucură de viața lui pe plaja din Miami, iar eu lupt pe front”

Opinia publică din Israel comentează negativ faptul că fiul premierului Bibi Netanyahu, Yair, a ales să nu se întoarcă să-și apere țara, preferând să rămână în Miami, acolo unde s-a mutat în urmă cu câteva luni.

Lui Yair Netanyahu i se reproșează că și-a abandonat țara, deși este eligibil să fie convocat de Armată, în calitate de rezervist.

”Yair se bucură de viața lui pe plaja din Miami, în timp ce eu lupt pe front. Frații noștri, tații noștri, fiii noștri, toți sunt pe front, dar Yair încă nu este acolo. Acest lucru nu ajută la construirea încrederii în liderii țării”,  a declarat, sub anonimat, un israelian pentru The Times.

Un alt rezervist care s-a întors special special în Israel, chiar din Statele Unite, acolo unde are familia și locul de muncă, a declarat că i-a fost imposibil să își abandoneze țara și poporul în aceste momente critice și se întreabă, revoltat, ”unde este fiul premierului și de ce nu este în Israel”.

Yair Netanyahu s-a mutat în Statele Unite după ce a fost trimis în judecată pentru defăimare, ca urmare a unor mesaje controversate postate online, în timpul campaniei din 2020 a tatălui său.

De la declanșarea crizei în regiune, în timp ce peste 300.000 de rezerviști au fost mobilizați, fiul lui Netanyahu a postat pe pagina sa de Instagram mesaje de comemorare a victimelor și de susținere a ONG-urilor care ajută israelienii care au fost strămutați.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs