3dots.ro

Într-un cunoscut oraș francez copiilor sub 13 ani le este interzis să mai iasă singuri pe stradă noaptea

Într-un cunoscut oraș francez copiilor sub 13 ani le este interzis să mai iasă singuri pe stradă noaptea

Autoritățile locale din Nisa, cel de-al cincilea cel mai populat oraș al Franței, au emis o hotărâre prin care minorilor sub 13 ani le este interzis să iasă singuri pe stradă după ora 23:00. Cei prinși afară neînsoțiți de un adult, vor fi duși acasă, iar părinții riscă să fie amendați, informează France Bleu.

”Nu prea înțeleg sensul acestei interdicții. Din punctul meu de vedere, părinții se pot foarte bine ocupa de acestă situație”, este de părere o locuitoare a orașului Nisa.

Edilul Nisei are o cu totul altă opinie. De la începutul lunii mai mai a impus regula prin care le este interzis copiilor cu vârste mai  mici de 13 ani să se afle pe stradă neînsoțiți în intervalul 11 seara 6 dimineața. Hotărârea se va aplica până la finalul sezonului estival în zona centrală a metropolei franceze și în mai multe cartiere.

Argumentul principal prin care a fost susținută această măsură este creșterea delincvenței juvenile. Într-unul dintre cartierele rău famate ale Nisei, 52% dintre persoanele reținute în acțiuni împotriva traficului de droguri nu împliniseră încă 18 ani.

”La 13 ani ești un copil. N-ai discernământ, nu gândești prea mult. Nu înțelegi riscurile, nu anticipezi pericolul la fel ca un adult”, susține un localnic.

”Cred că e o idee bună. De la o oră încolo… în fine, pe mine nu mă prindea miezul nopții afară când aveam 13 ani”, spune un alt localnic.

Interdicții similare sunt aplicate și în alte orașe ale Franței, iar ministrul de Interne afirma în luna aprilie că ar fi de acord cu implementarea acestor reguli la nivel național.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs