Franța. Un tânăr de 25 de ani a fost decapitat de focurile de artificii

01 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

Un incident șocant s-a petrecut în oraşul Boofzheim, în estul Franței, în noaptea de Anul Nou. Un bărbat de 25 de ani a murit după ce a fost decapitat de focurile de artificii, iar un alt tânăr este grav rănit. 

Franța. Un tânăr de 25 de ani a fost decapitat de focurile de artificii

Potrivit Le Figaro, tragedia a avut loc în regiunea Alsacia. Tânărul decedat ar fi aprins focurile de artificii cu ocazia trecerii în noul an, moment în care a avut loc o explozie. Prietenul său, de 24 de ani, a ajuns la spital în stare gravă, cu arsuri la nivelul capului și mâinilor. 

Ziarul local Les Latest Nouvelles d'Alsace scrie că unul dintre dispozitivele pirotehnice nu a explodat așa cum se așteptau cei doi bărbați, motiv pentru care s-ar fi uitat să vadă ce se întâmplă, acela fiind momentul în care artificiile s-au declanșat. 

Și la Strasbourg au fost incidente. 60 de mașini au fost incendiate, un număr mai mic însă față de anul precedent.

Potrivit unei surse a sindicatului poliției franceze, aproximativ șaizeci de mașini au fost arse și mai multe persoane au fost arestate.

Vânzarea şi folosirea acestor dispozitive a fost de altfel interzisă în acea regiune, pentru a diminua numărul urgenţelor medicale în această perioadă în care serviciile sanitare sunt copleşite de pandemie.


CLICK - Follow us on Google News