3dots.ro

BBC. Poliția franceză cere ajutor pentru a dezlega misterul unei presupuse crime, a cărei victimă nu a fost identificată și găsită

BBC. Poliția franceză cere ajutor pentru a dezlega misterul unei presupuse crime, a cărei victimă nu a fost identificată și găsită

Poliția franceză este convinsă că a avut loc o crimă, dar problema de care se lovește este faptul că nu numai că nu există niciun cadavru, dar nicio persoană care să aibă legătură cu acest caz nu a fost declarată dispărută.

Procurorul general al regiunii Normandia, din Franța, a făcut apel la populație pentru a furniza informații care să conducă la rezolvarea misterul unei presupuse crime, informează BBC

”În toți cei 23 de ani de magistratură pe care îi am, nu am mai văzut niciodată o situație ca aceasta. Nu avem niciun cadavru. Și nu avem o identitate a persoanei despre care credem că ar fi fost ucisă”, a declarat procurorul Rémi Coutin.

Poliția a reținut un suspect. Este vorba despre un cetățean polonez în vârstă de 46 de ani care trăiește în Franța de ceva vreme, lucrând ca tâmplar. 

Poliția crede că, la 9 martie, suspectul, aflat la volanul unui Audi negru, sub influența alcoolului, a lovit o biciclistă pe un drum din apropierea localității Grand Bourgtheroulde, la 140 km nord-vest de Paris.

Bănuind că victima accidentului pe care l-a provocat a decedat, polonezul s-a dus acasă de unde a revenit cu o lopată, pentru a îngropa cadavrul.

Spre surprinderea sa, atunci când a revenit la locul accidentului, a constatat că victima era încă în viață.

Poliția bănuiește că polonezul a omorât victima, apoi i-a îngropat cadavrul și a aruncat bicicleta la o groapă de gunoi.

Există foarte puține dovezi materiale care să ateste veridicitatea acestor fapte. Nu există niciun cadavru, nicio mărturisire la poliție, nicio bicicletă. Iar, mai presus de toate, nu există niciun raport privind dispariția unei persoane pe bicicletă.

Certitudinea poliției în legătură cu comiterea acestei crime provine din mărturiile persoanelor apropiate cetățeanului polonei, care au declarat că bărbatul le-a mărturisit că el a făcut-o.

La 14 mai – la două luni de la producerea presupusei fapte – fosta iubită a suspectului s-a dus la secția de poliție și a povestit că fostul ei iubit a sunat-o la 9 martie, în stare de ebrietate, pentru a-i spune că a ucis o femeie într-un accident.

Aceasta a fost primul anunț. Ulterior, suspectul a sunat-o din nou pentru a-i spune că totul era în regulă: femeia era în viață și se dusese acasă.

Îngrijorată, a doua zi ea a mers să-l întâlnească suspect. Acesta nu era acasă, dar mașina sa prezenta avarii la parbriz și o pată mare de culoare roșie.

Apoi, pe 13 martie, ea s-a confruntat cu suspectul în persoană și, de data aceasta, el a povestit întreaga poveste, inclusiv uciderea cu lopata și înmormântarea.

Alți trei martori l-au auzit prezentând versiuni diferite ale accidentului. O prietenă care l-a vizitat în aceeași zi l-a găsit curățându-și frenetic mașina avariată.

El i-a spus că biciclista a supraviețuit. Cu toate acestea, prietena a făcut fotografii ale mașinii, care sunt acum o parte esențială a dovezilor poliției.

Un alt fapt incriminator este că suspectul a declarat că Audi-ul, care a fost găsit incendiat la mijlocul lunii aprilie, fusese furat. De fapt, el a recunoscut ulterior în fața poliției că el însuși i-a dat foc.

Arestat în luna iunie, suspectul a declarat inițial că povestea accidentului a fost o ”glumă proastă”, inventată pentru a o face pe fosta sa iubită să îi fie milă de el. Avariile mașinii a susținut că și le-a provocat singur, folosind sânge de pui pentru pete.

Potrivit poliției, acesta a recunoscut ulterior că într-adevăr a avut loc un accident, dar că victima nu a fost rănită, înainte de a repeta din nou explicația ”glumă proastă”.

Pentru a duce cazul mai departe, poliția trebuie să afle de urgență cine ar fi putut fi victima.

”O mulțime de oameni dispar fără ca poliția să fie anunțată”, a declarat procurorul Rémi Coutin.

Printre posibilități se numără faptul că femeia era o turistă sau o persoană străină care avea o a doua locuință, sau poate cineva care făcea un tur de ciclism pe distanțe lungi. De asemenea, ar fi putut să fi trăit în condiții grele sau în izolare.

Apelul la martori lansat de poliția din Rouen o descrie pe femeie ca având între 40 și 60 de ani, purtând un rucsac în spate.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs