3dots.ro

Franța. Compania căilor ferate, amendată pentru că un tren a călcat o pisică

Franța. Compania căilor ferate, amendată pentru că un tren a călcat o pisică

Din articol:

Un tribunal din Franța a decis că operatorul feroviar de stat SNCF este vinovat de neglijență, după ce un tren care pleca din gară a lovit o pisică ce se ascundea între șine, relatează The Guardian.

Incidentul, petrecut în luna ianuarie a acestui an, în gara Montparnasse din Paris, a stârnit indignare, inclusiv din partea ministrului de Interne, Gérald Darmanin, care s-a declarat extrem de șocat.

Moartea pisicii, numită Neko – care înseamnă „pisica” în japoneză – în luna ianuarie. Ministrul de interne,  de incident.

Două pasagere, Georgia și fiica ei, Melaina, în vârstă de 15 ani, au povestit că pisica lor, Neko (pisică în japoneză – N.R.) a scăpat din geanta în care o transportau și s-a ascuns sub un tren de mare viteză care se pregătea să plece din Paris spre Bordeaux, cu 800 de pasageri la bord.

După 20 de minute în care cele două femei au încercat să convingă personalul feroviar să încerce să salveze pisica, dar trenul a plecat, omorând animalul de companie.

”L-am văzut tăiat în jumătate. Ne-au spus că nu este problema lor, că este doar o pisică și că ar fi trebuit să o ținem în lesă”, le-a spus Melaina membrilor asociației pentru drepturile animalelor ”30 Million Friends”.

SNCF a considerat că  un bilet gratuit spre Bordeaux e o compensație mai mult decât suficientă.

Fundația Brigitte Bardot, care apără drepturile animalelor, a avut de asemenea un mesaj dur pentru SNCF: ”Nu vă e rușine?”.

Asociația a depus o plângere pentru ”abuz grav și cruzime care a dus la moartea unui animal”.

Pedeapsa maximă pentru această acuzație este de 75.000 de euro și 5 ani de închisoare, dar în acest caz, instanța doar a amendat SNCF cu 1.000 de euro pentru ”neglijență”, hotărând că uciderea animalului de companie a fost cauzată ”involuntar”.

Sucursala agenției de turism a SNCF a fost obligată să plătească în plus câte 1.000 de euro ca daune pentru cele două proprietare ale animalului de companie.

După moartea lui Neko, ministrul Darmanin a anunțat că polițiștii din 4.000 de posturi din toată țara vor fi instruiți pentru a combate traficul și abuzul animalelor.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs