3dots.ro

Bărbatul intervievat în direct la BBC, deși venise să se angajeze, vrea să dea în judecată compania media britanică

Bărbatul intervievat în direct la BBC, deși venise să se angajeze, vrea să dea în judecată compania media britanică

Devenit marea senzație a internetului în urmă cu aproape 17 ani, după ce BBC l-a intervievat din greșeală, confundându-l cu un alt invitat,  Guy Goma afirmă că intenționează să dea în judecată compania media, pentru încasările pe care le-ar fi obținut în urma difuzării imaginilor în care apare, câștiguri despre care el susține că ar fi fost privat, relatează  The Independent.

Guy Goma s-a prezentat în anul 2006 la sediul BBC urmând să susțină un interviu pentru angajare, doar că, spre surpriza sa, a intrat în direct, fiind intervievat  pe tema muzicii descărcate de pe internet. El a fost confundat cu jurnalistul specializat în tehnologie Guy Kewney, care urma să vorbească în direct despre o dispută juridică între Apple Corps şi Apple Inc.

Imaginile gafei de proporții, în care Goma apare în direct, în studioul BBC News, au fost vizualizate de peste cinci milioane de ori pe canalul YouTube al companiei media britanice.

Goma afirmă, într-un podcast, că nu a primit nicio sumă din partea BBC în urma interviului pe care li l-a acordat.

„I-am contactat, iar ei nu mi-au răspuns. M-au plătit pentru acel interviu? Nu. Aşteaptă să-i chem în instanţă”, a povestit el pentru podcastul Accidental Celebrities.

Întrebat de gazdele podcastului, Josh Pieters şi Archie Manners, dacă intenţionează să dea în judecată reţeaua media, el a răspuns: „O s-o fac. Din cauza banilor pe care ei i-au obţinut şi din care mie nu mi-au dat niciun bănuţ”.

Goma a mai adăugat că BBC foloseşte acea înregistrare de 17 ani fără ca el să fie plătit, adăugând ulterior că „acel clip i-a făcut mai bogaţi”.

Guy Goma a povestit în cadrul podcastului cum, de îndată ce a ajuns la studiourile BBC, fiind în căutarea unui loc de muncă, a fost condus la machiaj.

„Am spus: scuzaţi-mă, n-am nevoie de asta, am venit doar pentru un interviu de angajare, n-am nevoie de machiaj”, a povestit el. În înregistrarea video el poate fi văzut cum, deşi iniţial surprins, răspunde la toate întrebările jurnalistei Karen Bowerman, care, potrivit acestuia, nu şi-a dat seama de greşeală.

După interviu, Goma a anunţat BBC că a intervievat persoana greşită, însă nu a mai fost contactat „timp de o săptămână”, a ratat interviul de angajare şi nu a obţinut postul.

Pentru moment, BBC a refuzat să comenteze doleanța fostului său invitat și potențial angajat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs