Fundația Bill și Melinda Gates, donație de 250 de mil. de dolari pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri mai ieftine și mai ușor de distribuit

10 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Fundația Bill și Melinda Gates va dona încă 250 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19 mai ieftine și mai ușor de distribuit, informează Reutes.

Fundația Bill și Melinda Gates, donație de 250 de mil. de dolari pentru dezvoltarea unor tratamente și vaccinuri mai ieftine și mai ușor de distribuit

Noua finanțare vizează pe două domenii principale: continuarea cercetării și dezvoltării de noi teste, tratamente și vaccinuri împotriva COVID-19 și îmbunătățirea metodelor de livrare ale vaccinurilor, pentru a putea fi distribuite în siguranță și cât mai ieftin posibil la scară mondială, pentru a fi accesibile și țărilor cu venituri mici.

”Pentru ca lumea să devină mai bună pentru toți depinde de acțiunile liderilor lumii și de angajamentul lor de a furniza teste, tratamente și vaccinuri persoanelor care au nevoie de ele”, a declarat Melinda Gates.

Marea Britanie a devenit marți prima țară care a început vaccinarea în masă cu serul de la Pfizer-BioNTech. 

Canada a aprobat același vaccin miercuri, în timp ce FDA urmează să acorde o autorizație provizorie săptămâna aceasta. 

Cu toate acestea, vaccinul Pfizer se confruntă cu provocări, în special în țările cu venituri mai mici, din cauza cerințelor sale de depozitare la -70 de grade Celsius, mult sub standardul de temperatură de 2-8 grade Celsius necesar pentru vaccinurile normale. 

”Avem medicamente noi și mai multe vaccinuri potențiale decât ne-am fi putut aștepta la începutul anului. Dar aceste inovații vor salva vieți doar dacă vor putea ajunge la oameni ”, a declarat Bill Gates.

Până acum fundația soților Gates a donat 1,75 de miliarde de dolari pentru vaccinuri și tratamente pentru coronavirus. 


CLICK - Follow us on Google News