3dots.ro

Un general american anticipează un război cu China și îi îndeamnă pe soldați să fie pregătiți pentru luptă din acest an

Un general american anticipează un război cu China și îi îndeamnă pe soldați să fie pregătiți pentru luptă din acest an

Din articol:

Un general american avertizează despre riscul ridicat de război cu China în 2025 – localizat, cel mai probabil, în jurul Taiwanului – şi  îi îndeamnă pe ofiţerii săi să fie pregătiţi pentru luptă din acest an.

Asta pentru că nu e suficient un singur război destul de complicat în lume…

”Sper că mă înşel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025”, a scris generalul forţelor aeriene Michael Minihan într-o notă internă, a cărei autenticitate a fost confirmată de Pentagon pentru AFP, scrie Washington Post.

”Xi Jinping are atât o echipă, un motiv, cât şi o oportunitate pentru 2025”, este de părere generalul , considerând că alegerile din Taiwan, ce vor avea loc în 2024, îi vor oferi liderului chinez o oportunitate să acţioneze, iar cursa pentru Casa Albă, ce va avea loc în acelaşi an, va oferi Chinei o ”Americă distrasă”.

Nota generalului american lansează un apel trupelor sale să se antreneze pentru luptă, inclusiv să meargă la standuri pentru a trage în ţinte. Generalul îi invită să ”vizeze capetele”.

În august, China a efectuat importante exerciţii militare în jurul Taiwanului, o demonstraţie de forţă fără precedent, ca răspuns la vizita pe insulă a lui Nancy Pelosi, la acea dată preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite.

China consideră că insula, cu o populaţie de 24 de milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale care încă nu s-a reunit cu restul teritoriului său după încheierea războiului civil chinez în 1949.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs