3dots.ro

Gerard Depardieu, vizat de o nouă acuzație de viol, venită din partea unei jurnaliste din Spania

Gerard Depardieu, vizat de o nouă acuzație de viol, venită din partea unei jurnaliste din Spania

Gérard Depardieu este vizat de o nouă acuzație de viol. de această dată una venită din Spania.

Ruth Baza, o jurnalistă și scriitoare spaniolă, a depus o plângere penală împotriva actorului francez susținând că acesta a violat-o în urmă cu aproape 30 de ani, la Paris, scrie The Guardian.

Baza, în vârstă de 51 de ani, a declarat că a depus joia trecută plângerea la poliția spaniolă, afirmând că presupusul viol a avut loc în timpul unui interviu pe care i l-a luat lui Depardieu la Paris, pe 12 octombrie 1995, pentru revista Cinemania.

Ruth Baza, care avea 23 de ani la momentul respectiv, în timp ce Depardieu avea 46 de ani, a vorbit despre „o intruziune fără niciun consimțământ, în niciun moment”, adăugând că s-a simțit „paralizată” în timpul incidentului.

Incidentul s-ar fi produs în incinta fostei case de producție Roissy Films.

Inițial, Baza a vorbit despre o „agresiune sexuală”, dar când a fost întrebată dacă a fost violată, ea a răspuns afirmativ. „Poliția a descris-o ca atare”, a spus ea.

Baza a declarat AFP că uitase complet de agresiune până în momentul în care a citit o investigație publicată de website-ul Mediapart, în luna aprilie a acestui an, în care 13 femei îl acuză pe Depardieu de agresiune sexuală.

Juenalista spaniolă spune că acest articol a declanșat un resort interior care a suscitat diferite frânturi de memorie pe care le-a coroborat cu însemnările sale din perioada respectivă.

Baza spune că, deși este conștientă de faptul că plângerea sa nu prea are sorți de izbândă, fapta fiind prescrisă conform legislației franceze, a luat hotărârea de a o depune ăentru a ajuta și alte persoane să se elibereze.

Conform legii spaniole privind consimțământul sexual, adoptată anul trecut, acuzația de agresiune sexuală include o gamă largă de infracțiuni, de la abuzuri online și pipăieli până la viol, fiecare cu diferite pedepse posibile.

O condamnare pentru viol poate atrage o pedeapsă maximă de 15 ani.

Contactați de AFP, poliția și procurorii au declarat că nu au fost în măsură să confirme dacă Baza a depus o plângere penală împotriva actorului.

În 2021, Depardieu a fost acuzat de viol și agresiune sexuală într-un caz intentat de actrița Charlotte Arnould, care susține că acesta a violat-o în apartamentul său din Left Bank, la Paris, în 2018, când avea 22 de ani.

Depardieu, care a declarat că acuzațiile sunt „nefondate”, a încercat să obțină anularea acuzațiilor, dar un tribunal din Paris le-a menținut anul trecut, spunând că există „dovezi serioase și confirmate care justifică ca Gérard Depardieu să rămână inculpat”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs