3dots.ro

Autoarea jafului de 8,2 milioane de euro din depozitul unei firme de transport, s-a predat autorităților după aproape 3 ani

Autoarea jafului de 8,2 milioane de euro din depozitul unei firme de transport, s-a predat autorităților după aproape 3 ani

Din articol:

După ce, timp de trei ani, autorităților germane le-a fost imposibil să afle unde s-a ascuns, Yasemin G., autoarea unui jaf ca-n filme, care a dispărut cu 8,2 milioane de euro, s-a predat poliției pe aeroportul din Bremen, informează Bild.

Yasemin G. lucra la sucursala din Bremen a Loomis – o companie de transport de valori, și avea sarcina de a împacheta și încărca bancnote în cutiile de numerar ce urmau să fie distribuite la ATM-urile băncilor.

Pe 21 mai 2021, înaintea Rusaliilor, în loc să depoziteze banii în casetele de numerar, ea a împachetat 8,2 milioane de euro în mai mulți saci de securitate și i-a aruncat într-un container mobil destinat în mod uzual deșeurilor.

Pentru a camufla sacii cu bani, ea a aruncat peste ei mai mult gunoi. Ulterior a transportat containerul în afara depozitului și a încărcat sacii într-un Mercedes Vito închiriat la Berlin, care avea numerele de înmatriculare furate, a intrat în mașină și a dispărut fără urmă.

Momentul jafului a fost ales cu premeditare în vinerea de dinaintea Rusaliilor, deoarece mulți dintre colegii erau liberi în aceea zi. Acest lucru se vede clar și în fotografiile publicate de presă, capturi de imagini de pe camerele de supraveghere, în care se observă că depozitul era aproape gol.

Jaful a fost descoperit abia la patru zile de la comiterea infracțiunii, când angajații au introdus cutiile de numerar în bancomatele băncii, un avantaj important pentru tânără. Anchetatorii au bănuit că ea fugise în Turcia, având dublă cetățenie, germană și turcă.

Potrivit relatărilor presei, tânăra ar avea legături cu un cunoscut clan interlop, Miri, ceea ce i-a permis să se ascundă. Se spune că oamenii clanului folosesc centrele de telefonie din Turcia pentru a fura milioane de euro prin fraudă telefonică, în Germania.

Pe 11 iunie 2021, o complice despre care se presupune că ar fi ajutat-o pe Yasemin G. să fure milioanele a fost arestat. E vorba despre Büşra S, care a ajutat-o ​​pe Yasemin să planifice jaful și a fost implicată apoi în fuga ei și care, în mai 2022, a fost condamnată la trei ani de închisoare.

Spre surprinderea tuturor, Yasemin G a contactat autoritățile germane, prin intermediul avocatului său, și a anunțat că a decis să se predea. Ea a fost arestată pe aeroportul din Bremen.

Tânăra de 31 de ani a fugit inițial în străinătate, dar acum a decis să se predea autorităților, așa cum a anunțat prin intermediul avocatului său. Ea a călătorit la Bremen prin Turcia și a fost arestată de poliție la aeroport și dusă marți, 19 martie, în fața unui judecător. Este acum arestată preventiv, dar banii nu se știe unde sunt.

”În prezent, acuzata se află în arest. Ea a anunțat că va depune mărturie săptămâna viitoare, în prezența avocatului ei. Doamna G. poate primi vizite, vin părinții ei. Întoarcerea doamnei G. în Germania a fost convenită cu parchetul. Avocatul ei ne-a contactat și ne-a anunțat întoarcerea sa”, a declarat, pentru Bild, Frank Passade, de la Parchetul Bremen.

O singură mare problemă mai au de rezolvat anchetatorii: unde sunt banii furați, pentru că femeia care tocmai s-a predat nu a spus nimic despre ei, cel puțin deocamdată.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs