3dots.ro

Germania. O femeie despre care s-a crezut că e moartă a apărut după 31 de ani și a povestit de ce a ales să dispară

Germania. O femeie despre care s-a crezut că e moartă a apărut după 31 de ani și a povestit de ce a ales să dispară

Din articol:

Petra Pazsitka, o germancă în vârstă de 64 de ani, a povestit de ce a ales să dispară și cum a reușit să trăiască sub un nume fals timp de 31 de ani, în timp ce se credea că a fost ucisă de un criminal, relatează Bild.

Studenta la informatică din Braunschweig,  Petra Pazsitka a dispărut fără urmă în 1984, după ce făcuse o vizită la dentist. Günther K., ucenicul unui tâmplar care visa să ajungă celebru a recunoscut că a ucis-o și cinci ani mai târziu, iar germanca a fost declarată moartă, deși nu a fost găsit niciodată un cadavru.

Ea a trăit mai bine de trei decenii în Düsseldorf, sub numele de Susanne Schneider. De-abia după trei decenii, în 2015, adevărata sa identitate a fost descoperită, după ce casa în care locula în Düsseldorf a fost spartă, iar proprietarul a chemat poliția. Când Susanne Schneider a trebuit să prezinte actul de identitate poliției, ea a mărturisit cine era cu adevărat.

”Mi-a fost clar că Petra a fost ucisă. Aș fi pariat 100.000 de euro pe asta. În acel moment, eram polițist timp de 41 de ani și nu auzisem niciodată așa ceva. Acum știu de ce teroriștii se pot ascunde timp de 30 de ani”, a spus inspectorul de poliție Holger Kunkel, acum pensionar, cel care a investigat dispariția și presupusa moarte a Petrei și care cu greu a putut să realizeze că subiectul anchetei sale era încă în viață în 2015.

Petra a povestit că extrema precauție pe care a manifestat-o a fost cea care a ajutat-o să să nu fie recunoscută mai bine de trei decenii. Ea a locuit inițial în Essen, în zona Ruhr, unde și-a plătit chiria în numerar. ”Nu m-am dus la doctor, nu am avut niciodată o mașină și am călătorit doar cu autobuzul și trenul, uneori cu taxiul”, spune femeia.

Femeia a decis, de asemenea, să nu plece în vacanță, pentru că ”nu puteam să merg la o agenție de turism și să rezerv ceva”. Și-a ales numele Susanne Schneider pentru că a considerat că este unul discret.

”Trăind în mod discret și știind că există unele lucruri pe care pur și simplu nu le poți face”, așa spune că a reușit să nu fie recunoscută. A câștigat bani muncind ca femeie de curățenie sau tutore.

De ce a dispărut pur și simplu din vechea ei viață, pentru a începe una nouă la 350 de kilometri distanță? Petra a spus inițial că nu știe asta. Dar apoi, în timpul interviului, a coborât vocea și a mărturisit.

”Cred că am devenit schizofrenică”, a continuat ea. Următoarele propoziții au fost și mai grele pentru femeie. „Am fost extrem de abuzată sexual în primii cinci ani de viață”.

Petra urmează acum un tratament psihologic și se împacă cu trecutul ei: ”Expunerea a fost și o eliberare!” iPad-ul ei și internetul o fac fericită și pentru că ”sunt fericită pentru dinții mei noi și că pot merge la medic când sunt bolnavă!”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs