3dots.ro

Germania se opune embargoului asupra gazelor, petrolului şi cărbunelui din Rusia: ‘Dacă luminile se sting, asta nu va opri tancurile’

Germania se opune embargoului asupra gazelor, petrolului şi cărbunelui din Rusia: ‘Dacă luminile se sting, asta nu va opri tancurile’

Miniştrii germani de Finanţe, Christian Lindner, şi de Externe, Annalena Baerbock, s-au pronunţat împotriva interzicerii importurilor de gaze, petrol şi cărbune din Rusia, incluse în cadrul noilor sancţiuni legate de invazia Ucrainei.

"Trebuie să fim capabili să menţinem sancţiunile în timp. Nu foloseşte la nimic dacă în trei săptămâni descoperim că mai avem doar pentru câteva zile de energie electrică în Germania şi, prin urmare, trebuie să anulăm aceste sancţiuni", a explicat Annalena Baerbock, şefa diplomaţiei germane, la postul ARD

"Suntem dispuşi să plătim un preţ economic foarte, foarte ridicat, dar dacă mâine, în Germania sau în Europa, luminile se sting, asta nu va opri tancurile. Dacă aceste sancţiuni ar pune capăt acestui război, le-aş lua imediat", a adăugat Annalena Baerbock.

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, s-a arătat şi el sceptic. "Nu trebuie să ne limităm capacitatea de a rezista în timp, iar a decide un embargo unilateral va avea un impact negativ asupra acestei capacităţi", a declarat el pentru Bild.

”O astfel de interdicţie a importului de gaze şi petrol din Rusia ar ameninţa pacea socială în Germania, a afirmat vineri ministrul ecologist al Economiei, Robert Habeck.

Germania importă din Rusia 55% din gazul său, 42% din petrolul său, precum şi cărbune, o dependenţă pentru care guvernul şi-a făcut autocritica de la invazia Ucrainei, dar care va dura ani de zile pentru a fi redusă.

Germania nu este singura țară din UE care manifestă reticență față embargoul asupra energiei fosile din Rusia.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU