3dots.ro

Un vasluian, singurul deținut într-o închisoare din Groenlanda. După executarea pedepsei, angajat gardian

Un vasluian, singurul deținut într-o închisoare din Groenlanda. După executarea pedepsei, angajat gardian

Printre românii care au schimbat lumea se poate înscrie și numele lui Costel Buliga, un vasluian care duoă ce și-a ispășit pedeapsa pentru furt în Groenlanda, a refuzat să mai părăsească închisoarea și a fost angajat de autorități ca gardian…

Groenlanda, teritoriu autonom, care aparține Danemarcei, are o suprafață de zece ori mai mare decât România. Insula este în cea mai mare parte acoperită de gheață, cu excepția unei suprafețe cât un județ, unde trăiește toată populația țării, aproximativ 50.000 de oameni.

Capitala Groenlandei este Nuuk, are 15.000 de locuitori, iar în oraș este un mic aeroport, un hotel și o bancă. În Groenlanda activează un judecător, un procuror și patru polițiști.

În 2019, sistemul de justiție din insula a avut de soluționat un singur caz, care s-a finalizat cu o condamnare: Costel Buliga din Vaslui (România).

Costel Buliga a fost condamnat la o pedeapsă de șase luni de închisoare și trimis să își ispășească pedeapsa într-un hotel transformat ad-hoc în penitenciar.

După ce și-a ispășit pedeapsa, obișnuindu-se cu confortul, vasluianul a refuzat să mai părăsească hotelul, unde camerele destinate deținuților aveau televizoare și toate condițiile pentru un trai decent.

Autoritățile din Groenlanda total panicate în fața abuzului pe care l-ar fi putut comite dându-l pur și simplu afară din hotel pe român, au făcut un compromis.

L-au angajat pe Costel Buliga la hotelul-închisoare ca gardian și om de serviciu, deși în cea mai mare parte a anului acesta este gol.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs