3dots.ro

Grecia. Un tânăr care a murit în accidentul feroviar mergea la Salonic să-și ceară iubita în căsătorie

Grecia. Un tânăr care a murit în accidentul feroviar mergea la Salonic să-și ceară iubita în căsătorie

Majoritatea victimelor catastrofei feroviare ce a avut loc în Grecia, în urma căruia cel puțin 57 de oameni și-au pierdut viața, erau tineri, studenţi care se întorceau la Universitatea din Salonic după un weekend prelungit, de sărbătoare. Vise frânte, tragedii inconmensurabile în familiile lor…

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, una dintre victimele accidentului feroviar. luase trenul spre Salonic pentru merge să-și ceară iubita în căsătorie, a povestit tatăl său pentru publicația elenă Proto Thema.

Într-un interviu acordat postului de televiziune SKAI, Pavlos, tatăl lui Dimitris Aslanidis, a dezvăluit că fiul său, cumpărase verighetele și s-a urcat în trenul de la Atena spre Salonic pentru a merge la iubita sa, ”să-i ceară mâna”.

”De îndată ce și-a deschis aripile, i-au fost tăiate!

Vom lupta până la capăt, astfel încât responsabilitățile să fie atribuite nu numai șefului de gară din Larissa, ci tuturor celor implicați”, a spus părintele îndurerat.

Pavlos Aslanidis a mai subliniat că autoritățile nu efectuaseră o identificare după ADN a victimelor accidentului și nu primise trupul neînsuflețit al fiului său.

”Și politicienii vinovați trebuie să ajungă la închisoare pentru toate aceste acțiuni criminale. Nu vrem să se mai întâmple un caz de acest fel”, a subliniat avocatul lui Pavlos, Andreas Theodoropoulos.

Ifighenia, vagonul al treilea, locul 67, a murit, iubitul ei a supraviețuit

Sâmbătă, 4 martie, la Giannitsa, a avut loc înmormântarea Ifigheniei Mitska, 23 de ani, altă victimă a accidentului feroviar, a relatat To Vima.

Tânăra se afla cu vagonul al treilea al trenului Intercity 62 și se întorcea acasă cu logodnicul ei.

”Ifighenia stătea în al treilea vagon, pe locul 67 la fereastră, lângă logodnicul ei. El a supraviețuit, dar are arsuri grave. Incendiul nu a ajuns la vagonul 3, dar se dezvoltaseră temperaturi uriașe”, a precizat avocatul familiei, Stelios Sourlas.

”Al treilea vagon, locul 67, scaunul nefericitei Ifighenia”, a scris Sourlas, pe pagina sa de Facebook, după ce a fost la locul accidentului.

________________

Accidentul a avut loc marți, 28 februarie, cu puțin înainte de miezul nopții. Un tren de pasageri care transporta 350 de persoane a intrat în coliziune cu un tren de marfă, după ce ambele au ajuns pe aceeași linie de cale ferată – ceea ce a făcut ca vagoanele din față să fie cuprinse de flăcări.

Șeful gării din Larissa a fost arestat miercuri, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și intervenție periculoasă în transportul vehiculelor, potrivit poliției.

Ministrul elen al transporturilor a demisionat din cauza incidentului, afirmând că își va asuma responsabilitatea pentru „eșecurile de lungă durată” ale autorităților de a repara sistemul feroviar, care nu era adaptat pentru secolul XXI.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat că ancheta preliminară a stabilit că principalul factor care a dus la producerea coliziunii dintre cele două trenuri este o eroare umană.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU