O româncă o ajută pe Greta Thunberg să ajungă în Europa fără să polueze

Greta Thunberg a devenit imaginea mișcării pentru climă după un discurs devenit celebru, susținut în fața liderilor lumii, chiar la summit-ul ONU, de la New York, în luna septembrie. Cu lacrimi în ochi, ea le-a reproșat atunci șefilor de stat că îngroapă viitorul noilor generații, prin ignorarea avertismentelor comunității științifice legate de încălzirea globală.

În luna august, la capătul a 14 zile de călătorie, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, deținut de nepotul prințului Albert al II-lea de Monaco, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocând emisiile de CO2 generate de aviaţie.

Greta Thunberg își dorește să participe la un summit despre climă care începe la Madrid luna viitoare, dar nu i se oferise posibilitatea de a traversa din nou Atlanticul la bordul unui mijloc de transport care să nu polueze.

Elayna Cărăușu, născută în Australia dar cu un tată cetățean român, și soțul ei australian, extrem de populari în mediul online, deși nu plănuiau să ajungă în Europa cu velierul lor, s-au oferit să o ajute pe tânăra activistă suedeză.

"Mergem spre Europa mâine dimineaţă", a scris entuziasmată Greta, pe pagina sa de Facebook.