Greta Thunberg nu şi-a mai cumpărat haine de 3 ani pentru a proteja mediul

Autor:

Greta Thunberg, copilul teribil al activismului pentru protejarea mediului, spune că nu și-a mai cumpărat haine de trei ani şi că preferă să le împrumute deoarece industria care le crează are o mare vină în ceea ce privește schimbările climatice.

Într-un interviu recent acordat revistei Vogue Scandinavia, pe a cărui copertă a apărut, Greta a condamnat industria modei pentru vina sa ”imensă” în privinţa schimbărilor climatice, .

Greta Thunberg a declarat că brandurile de modă trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru impactul produselor lor asupra mediului.

Într-un tweet, ea a acuzat unele companii de campanii publicitare ”greenwash” menite să facă hainele să pară durabile.

În interviu, Greta Thunberg a spus că a cumpărat ultima oară un articol de îmbrăcăminte acum trei ani şi ”a fost la mâna a doua”.

Activista suedeză a criticat şi conceptul de ”fast fashion”. Termenul este folosit pentru a descrie producţia rapidă şi ieftină de îmbrăcăminte pentru a satisface cererea pentru tendinţele sezoniere.

Cerând o ”schimbare de sistem”, Thunberg a spus că moda nu poate fi produsă şi consumată în masă ”în mod durabil”.

Organizaţia Naţiunilor Unite a catalogat industria modei ca fiind ”a doua cea mai poluantă industrie din lume”.

Industria modei foloseşte în fiecare an aproximativ 93 miliarde de metri cubi de apă. În ceea ce priveşte emisiile de carbon, industria este responsabilă pentru aproximativ 8% din totalul din întreaga lume.

Cifra este mai mare decât totalul zborurilor internaţionale şi transportul maritim combinat.

Leave a Comment