Reuters. Vaccinul este obligatoriu și pentru cei care au dobândit imunitate naturală, decide un judecător american

Un profesor de la Universitatea din California, care afirmă că are imunitate datorită unei infectări anterioare cu SARS-Cov-2, a fost contrazis de un judecător american, care a decis că vaccinul anti-Covid este necesar și în cazul persoanelor care au trecut prin boală, scrie Reuters.

Judecătorul James Selna din Santa Ana, California, a declarat că din punct de vedere legal universitatea a acționat rațional pentru protejarea sănătății publice prin impunerea necesității vaccinării cadrelor didactice și nu a scutit persoanele cu un anumit nivel de imunitate obținut prin infectare.

Peste 43 de milioane de americani au fost confirmați cu Covid-19 și unii dintre ei consideră că imunitatea dobândită în urma vindecării ar trebui să le ofere același drepturi ca și celor vaccinați

Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) cita pe 6 august 2021 un studiu care arăta că vaccinurile oferă o protecție mai bună decât imunitatea naturală, care scade în timp.

În urmă cu câteva zile, un grup de medici – membri republicani ai Congresului – au solicitat CDC să recunoască imunitatea naturală.

Parlamentarii spun că, dacă obligația de vaccinare se aplică și celor cu imunitate naturală, ar putea duce la reducerea forței de muncă, deoarece oamenii sunt concediați pentru că nu s-au vaccinat.

Scrisoarea lor spune că situația ar putea declanșa chiar și o criză de securitate, deoarece până la 20% dintre militari își depun demisiile și mulți dintre ei ”probabil au imunitate naturală”.

Judecătorul Selna afirmă că profesorul de la Universitatea din California, Aaron Kheriaty, nu are un nivel suficient de crescut al imunității, dar acesta intenționează să atace decizia.

El a declarat pentru Reuters că va chema în instanță experți ai universității care să justifice raționamentul în baza căruia au respins argumentele sale privind imunitatea naturală.