3dots.ro

India. Sacrificiu uman într-un templu hindus. O femeie a fost decapitată pentru ca un mort ”să-și găsească liniștea”

India. Sacrificiu uman într-un templu hindus. O femeie a fost decapitată pentru ca un mort ”să-și găsească liniștea”

Deși la un moment dat părea că omenirea a reușit să iasă din cea mai întunecată perioadă a existenței sale, lucrurile nu stau deloc așa, ba dimpotrivă…

La aproape patru ani după ce într-un templu hindus din India a fost descoperit trupul unei femei fără cap, poliția a finalizat ancheta arestând cinci bărbați pe care îi acuză că au făcut parte dintr-un grup care a practicat un sacrificiu uman.

Shanti Shaw, o indiancă în vârstă de 64 de ani, a fost ucisă în timpul vizitei pe care a făcut-o la templul din Guwahati, un oraș din nord-estul Indiei, în 2019.

Nu s-a înregistrat niciun progres al anchetei poliției în acest caz  până în luna ianuarie a acestui an, când a fost determinată identitatea victimei și a fost posibilă stabilirea unui cerc de suspecți, potrivit The Guardian.

După acest moment, ancheta a înaintat rapid, fiind puși sub urmărire mai mulți suspecți, o parte dintre aceștia fiind încă în libertate.

”Cei cinci au plănuit uciderea femeii. Dar la faptă au participat în total 12 persoane”, a declarat Diganta Barah, comisar de poliție din Guwahati.

Barah a mai spus că cel care ar fi pus la cale crima este Pradeep Pathak, un bărbat în vârstă de 52 de ani, fapta făcând parte dintr-un ritual religios care marca un anumit număr de ani de la moartea fratelui său.

”Se pare că acuzatul credea că sacrificiul îi va liniști sufletul decedatului”, a mai spus ofițerul de poliție indian.

Pathak și alte patru persoane au fost arestate între 25 martie și 1 aprilie, iar poliția le caută și pe celelalte șapte persoane implicate.

Biroul Național de Evidență a Crimelor din India a înregistrat 103 cazuri de sacrificii umane între 2014 și 2021. Crimele rituale sunt de obicei săvârșite pentru a liniști zeitățile și sunt de regulă întâlnite în comunitățile tribale izolate, unde credința în vrăjitorie este puternică.

Anul trecut, doi bărbați au fost arestați pentru că ar fi ucis un băiețel de 6 ani în capitala New Delhi. Vinovații, ambii muncitori în construcții, au spus poliției că l-au ucis pe copil ca să-i aducă o ofrandă zeului hindus Shiva, pentru bogăție.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs