Toți locuitorii de pe o mică insulă italiană, suspecți. Intriga demnă de romane polițiste

Autor:

Data:

Toți locuitorii de pe o mică insulă italiană, suspecți. Intriga demnă de romane polițiste

Capraia, o insulă din largul Toscanei cu doar 200 de locuitori, până nu demult liniștită…

Zeci de furturi planificate meticulos pe această insulă izolată i-au transformat pe toți locuitorii în potențiali suspecți într-o anchetă ce pare desprinsă din romanele Agathei Christie.

Insula se află mai aproape de Corsica decât de Italia continentală și poate fi accesată doar cu barca, dacă vremea o permite.

Majoritatea furturilor, din case și magazine, au avut loc în cursul acestei ierni, când pe insulă nu au fost turiști.

Primarul insulei, Marida Bessi, a declarat pentru Corriere della Sera că deja se simte că au început să apară fisuri în comunitatea altfel unită, iar locuitorii pe care îi leagă prietenii vechi au început să se privească cu suspiciune.

În cel mai recent incident, hoții au dezactivat camera de supraveghere dintr-un magazin de tutun și au furat 60.000 de euro din seif.

De asemenea, hoții au pătruns în casa viceprimarului, Fabio Mazzei, în noiembrie, și au plecat cu un seif care conținea bani și bijuterii, care fusese ascuns în mobilier.

”Este un lucru foarte trist pentru că există sentimentul că ai un hoț în familie. Au lovit în ziua potrivită, deoarece știau că mă duc la Pisa, într-o vizită. Cine a intrat știa bine casa”, declară Mazzei.

Majoritatea locuitorilor își păstrează banii acasă, deoarece singura bancă de pe insulă a fost închisă anul trecut.

Camera de supraveghere din piața centrală a insulei a fost spartă, iar acest fapt se dovedește a fi un alt obstacol în cadrul anchetei.

Ancheta a dat până acum multe teorii, dar nu există indicii

”Cei trei ofițeri de poliție ai insulei sunt foarte buni, fac tot ce pot. Dar ar trebui să aibă mai multe instrumente de investigație”, a declarat primarul Bessi.

Două treimi din insula de 19 km pătrați a fost ocupată de o colonie penală până în 1986, iar locuitorii au trăit pașnic până la furturile recente. Populația crește la aproximativ 4.000 în timpul verii.

”Riscul este ca sentimentul de comunitate solidă pe care l-am avut întotdeauna să fie deteriorat”, a mai spus Bessi.

Leave a Comment