3dots.ro

Atenție! Inteligenţa artificială, folosită de escroci în metoda „Accidentul”

Atenție! Inteligenţa artificială, folosită de escroci în metoda „Accidentul”

Plini de inventivitate și degraba adaptabili la noutățile din domeniul IT, de ce să nu recunoaștem, escrocii se au început să folosească abilitățile oferite de inteligenţa artificială în metoda de înşelătorie numită „Accidentul”.

Utilizând o aplicație cu ajutorul căreia pot reproduce vocea rudelor celor pe care îi apelează, infractorii sună diverse persoane şi le cer bani.

Un grup infracțional din Germania a încercat să înșele o pensionară de 66 de ani, folosind aplicația menționată.

Infractorii i-au comunicat că nepoata sa, minoră, în vârstă de 14 ani, a provocat un accident mortal şi că se află în spital, iar pentru a scăpa de închisoare este nevoie să achite suma de 75.000 de euro.

Toată această poveste i-a fost comunicată pensionarei într-un apel telefonic, iar vocea persoanei care o apelase semăna izbitor cu cea a nepoatei sale.

Totuși, având în vedere vârsta nepoatei, pensionara a avut destulă prezență de spirit să considere suspectă informaţia primită şi a alertat autorităţile.

Poliţia germană nu a precizat dacă indivizii care au recurs la această metodă au fost sau nu reţinuţi.

Autorităţile din Germania atrag atenţia asupra acestei noi metode de înşelătorie şi spun că vocea poate fi reprodusă relativ ușor de escroci, care folosesc ca model de replicat doar câteva fraze din clipurile video postate pe reţelele de socializare.

În acest context, ar trebui să fie explicat persoanelor în vârstă  că ar putea primi un astfel de telefon și protejate împotriva escrocilor prin stabilirea unei parole, stabilite anterior, pe care s-o ceară interlocutorului!

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs