Israel. O femeie a ars bancnote în valoare de 3.000 de euro de teamă că ar putea contracta Covid

18 Noi 2021 | scris de Anita Raicu

O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că s-ar putea infecta cu coronavirus de pe suprafața unor bancnote, le-a pus într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat Banca Naţională, informează DPA.

Israel. O femeie a ars bancnote în valoare de 3.000 de euro de teamă că ar putea contracta Covid

Bancnotele, în valoare de aproape 2.900 de euro, au luat foc...

Prin această procedură, femeia, care este administrator de proprietate, a dorit să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii săi, a explicat ea într-o scrisoare pe care a trimis-o băncii.

''Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani'', a precizat ea în scrisoare.

Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote deteriorate, care, după ce au fost examinate, constatându-se că nu sunt false, i-au fost înlocuite. 

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că ''bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde''.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este extrem de redusă.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. ''Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite'', a spus el.


CLICK - Follow us on Google News