Israel. O femeie a ars bancnote în valoare de 3.000 de euro de teamă că ar putea contracta Covid

O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că s-ar putea infecta cu coronavirus de pe suprafața unor bancnote, le-a pus într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat Banca Naţională, informează DPA.

Bancnotele, în valoare de aproape 2.900 de euro, au luat foc…

Prin această procedură, femeia, care este administrator de proprietate, a dorit să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii săi, a explicat ea într-o scrisoare pe care a trimis-o băncii.

''Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani'', a precizat ea în scrisoare.

Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote deteriorate, care, după ce au fost examinate, constatându-se că nu sunt false, i-au fost înlocuite. 

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că ''bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde''.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este extrem de redusă.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. ''Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite'', a spus el.