3dots.ro

Israel. O tânără cu origini românești, victimă a teroriștilor Hamas, condusă pe ultimul drum de peste 10.000 de persoane – video

Israel. O tânără cu origini românești, victimă a teroriștilor Hamas, condusă pe ultimul drum de peste 10.000 de persoane – video

O tânără cu origini românești se numără printre cei peste 260 de oameni uciși de teroriștii Hamas la Festivalul Nova, desfășurat în apropierea graniței dintre Israel și Gaza.

Bruna Văleanu, în vârstă de 24 de ani, era născută în Brazilia și locuia, de câțiva ani, cu familia în Israel.

”Cu adâncă durere ne luăm rămas bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!”, a anunţat familia tinerei într-o postare pe Facebook.

Bruna Văleanu era studentă la o universitate din Tel Aviv și făcuse stagiul militar în armata israeliană.

Pentru că familia nu avea foarte multe conexiuni sociale în Israel, a făcut un apel public să vină măcar zece oameni la înmormântarea Brunei. Era numărul necesar pentru respectarea cerințelor religioase iudaice. Până la urmă, 10.000 de persoane au condus-o pe tânără pe ultimul drum.

Imaginile cu mulțimea și cu omagiul pentru tânăra ucisă de Hamas au făcut înconjurul lumii, după ce au fost postate pe Twitter de ambasada Israelului în Brazilia.

Până în prezent, peste 260 de cadavre au fost recuperate din zona unde a avut loc festivalul de muzică, petrecere întreruptă de militanții Hamas în dimineața zilei de 7 octombrie.

Festivalul Nova se desfășura în aer liber într-o zonă rurală din apropierea graniței Gaza-Israel și trebuia să fie o petrecere cu dans pe toată durata nopții, pentru a onora sărbătoarea Sukkot.

La răsărit zona a fost atacată de Hamas, iar participanții la festival au încercat să scape în pădure, în timp ce se trăgea asupra lor.. Unii participanți au fost omorâți cu cruzime de palestinienii Hamas, alții au fost răpiți, iar despre alții nu se mai știe nimic.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs