3dots.ro

Times of Israel. Israelul a învins varianta Delta și va avea «liniște» în următoarele șase-opt luni

Times of Israel. Israelul a învins varianta Delta și va avea «liniște» în următoarele șase-opt luni

Dr. Rivka Abulafia-Lapid, un reputat virusolog israelian, este de părere că varianta Delta a fost învinsă în Israel și că virusul nu va mai circula în țară în următoarele șase-opt luni, scrie Times of Israel.

Virusologul israelian susține că al patrulea val este pe final, și că varianta Delta nu mai are puterea de a genera un nou val de contaminare, iar apariția unei noi tulpini este improbabilă în perioada următoare.

Abulafia-Lapid crede că rezultatul se datorează administrării dozelor suplimentare ale vaccinului anti-Covid, care pot oferi o protecție de mai lungă durată comparativ cu cele două doze inițiale.

”Estimez că, odată ce primim trei doze, suntem protejați pentru aproximativ un an.

Memoria imună ar trebui să fie suficient de puternică timp de un an și poate învinge infectările cu SARS-Cov-2, în majoritatea cazurilor”, spune Abulafia-Lapid, medic al Hadassah Medical Center și profesor la Universitatea Ebraică.

Ea menționează că „ar trebui să ne așteptăm la apariția unor noi variante, dar nu în viitorul apropiat, pentru că populația este vaccinată corespunzător”.

Optimismul este în creștere, în contextul în care Israel înregistrează cea mai scăzută rată de infectare de după luna iulie, situată la 1,7%.

Mai mult de 3,7 milioane de israelieni au primit doza suplimentară a vaccinului Covid, iar 5,6 milioane au deja schema formată din cele două doze inițiale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs