3dots.ro

Istoric ucrainean, care s-a oferit voluntar să-și apere țara: Ne-au dat puștile, le-au încărcat pentru noi și asta a fost

Istoric ucrainean, care s-a oferit voluntar să-și apere țara: Ne-au dat puștile, le-au încărcat pentru noi și asta a fost

Yuriy Korchemniy, un istoric ucrainean, nu a tras în viața lui cu o pușcă de asalt, dar s-a alăturat altor zeci de bărbați care s-au înarmat cu puști Kalașnikov care au fost aduse de camioane noilor unități de apărare voluntari ale Ucrainei în a doua zi a invaziei Rusiei, relatează The Guardian, citând AFP.

AFP a făcut o serie de interviuri printre  cetățenii ucraineni cărora li s-a înmânat o pușcă pentru a putea ajuta armata la apărarea țării lor în fața atacurilor forțelor rusești.

”Ne-au dat puștile, le-au încărcat pentru noi și asta a fost.

Știu doar cum să trag runde individuale, așa că planul meu este să dau apăs aici și să dezactivez modul automat”,  a povestit istoricul ucrainean în vârstă de 35 de ani, Yuriy Korchemniy.

Pasajul subteran al podului Kiev pe care îl păzea împreună cu o mână de alți bărbați – unii în vârstă de 50 de ani – duce la complexul administrativ al lui Volodimir Zelenski.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs