3dots.ro

„Totul este absurd”: un bebeluș de un an s-a trezit cu o datorie de 700 de euro la stat, de când nu se născuse încă

„Totul este absurd”: un bebeluș de un an s-a trezit cu o datorie de 700 de euro la stat, de când nu se născuse încă

Citind despre o întâmplare ce a avut loc în Italia, realizăm că birocrația statului este la fel de lipsită de logică în orice colț al lumii ai fi și încă l-ar face invidios pe Kafka…

În comuna Cavallino, în provincia Lecce, din Italia, Tari, un fetiţă de doar un an a primit în cutia poștală, pe numele ei,  o somaţie de plată din partea autorităților locale, în valoare de 700 de euro, pentru acoperirea unei taxe municipale pentru eliminarea deșeurilor, scrie Corriere della Sera.

Părinţii fetiţei au făcut publică situaţia, pe care o numesc total absurdă, mai ales că pe durata pentru care a fost taxată fetița lor, copilul nici măcar  nu se născuse.

Potrivit documentului, suma impozitului neplătit este de aproximativ 700 de euro, dar problema este că nimic nu pare să corespundă realității, începând, bineînțeles, cu persoana pe numele căreia a fost instituit, care acum, la doar un an, este deja înscris în registrul datornicilor.

Mai mult, somația se referă la o taxă pentru gunoi datând din 2018, an în care nici măcar familia fetiței nu locuia în casa respectivă, pe care au închiriat-o de-abia anul trecut.

„Nu mi-a venit să cred, totul este absurd. Pe bonurile de plată este scrisă în întregime data de naștere a fiicei mele, care s-a născut în 2022, iar ei cer să plătească pentru anul 2018. Așa ceva este nemaivăzut”, acuză mama fetiței care a sunat imediat la Fisc, notează stiridiaspora.ro.

Din păcate, familia fetiței nu poate ieși din acest labirint absurd creat de birocrație, doar explicând situația și acum este nevoită să apeleze la un avocat pentru a rezolva această eroare evidentă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs