Italia vrea să sancţioneze personalul medical care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

26 Mar 2021

Prim-ministrul Mario Draghi a dat asigurări că guvernul său ia în calcul să impună sancţiuni împotriva personalului sanitar care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 şi riscă astfel să-şi infecteze pacienţii, informează AFP.

Italia vrea să sancţioneze personalul medical care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

”Guvernul intenţionează să intervină. Este absolut inacceptabil ca personalul sanitar nevaccinat să intre în contact cu bolnavi, să fie trimis în contact cu bolnavi”, a declarat Draghi în cadrul unei conferinţe de presă.

Declarațiile premierului italian au fost făcute după ce unii pacienţi din Liguria, în nord-vestul Italiei, au fost infectați cu COVID de către personal sanitar nevaccinat.

Draghi a adăugat că ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, ”pregăteşte o măsură pe acest subiect; în mod firesc, forma sa şi aplicarea sancţiunilor rămân de văzut”.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 este totuși în număr foarte mic.

Pe de altă parte, Giovanni Toti, guvernatorul regiunii Liguria, solicitase deja o lege împotriva personalului sanitar care nu vrea să se imunizeze, după ce doi membri ai acestuia au infectat peste 12 pacienţi în două spitale din Liguria.

”Având în vedere necesitatea de a proteja cetăţenii în momente delicate, cum ar fi spitalizarea, putem avea acum condiţiile legale şi politice pentru a lua măsuri”, a declarat el, îndemnând guvernul să ofere un cadru de reglementare clar cu privire la acest subiect, pentru a evita producerea de haos în spitale.


CLICK - Follow us on Google News