Italia. Maria a fost ucisă și dată hrană la porci pentru că a refuzat oferta mafiei

Italia. Maria a fost ucisă și dată hrană la porci pentru că a refuzat oferta mafiei

La șase ani de la dispariția Mariei Chindamo, carabinierii italieni au anunțat soluționarea cazului său, făcând publice rezultatele investigației, care a descoperit că a fost o victimă a intereselor mafiei, informează Il Mattino.

Maria Chindamo a dispărut fără urmă în 6 mai 2016 de la ferma ei din Limbadi, în sudul Italiei. În urma anchetei s-a dovedit că femeia a fost victima unei grupări mafiote care a ucis-o apoi, pentru a face cadavrul să dispară, a fost dat hrană la porci.

Cel care a ucis-o este Salvatore Ascone, un bărbat în vârstă de 57 de ani, un mafiot din clanul ‘Ndrangheta din zona Vibonese, care a fost arestat împreună cu alți 80 de membri ai grupării de crimă organizată.

Mobilul crimei a fost constituit de refuzul femeii de a accepta ofertele mafioților, care doreau să-i cumpere terenul, pe care Maria Chindamo îl moștenise de la fostul soț, care se sinucisese în 2015.

În comiterea crimei și la dispariția cadavrului, Ascone a fost ajutat de alte două persoane – un minor la acel moment și un bărbat care între timp a decedat.

Vincenzo Chindamo, fratele Mariei Chindamo, a declarat că, în cele din urmă, arestarea criminalului face dreptate în acest caz.

”În toți acești ani, am vrut să aflu adevărul despre uciderea surorii mele. Nu am încetat niciodată să cred în justiție, iar acum, simt că răbdarea mi-a fost recompensată. Aștept ca cei responsabili pentru crimă să fie pedepsiți, sunt sigur că așa va fi. ‘Ndrangheta este învinsă”, a spus bărbatul.

Procurorul de caz Nicola Gratteri a declarat că Maria Chindamo a fost omorâtă pentru dorința sa de a deveni o femeie liberă, independentă, care voia să se înscrie la facultate și să devină antreprenor.

”Toate acestea s-au întâmplat pentru că această femeie, Maria Chindamo, după sinuciderea soțului ei, a dorit să devină antreprenor, să își cultive terenul și să aibă grijă de copiii și chiar s-a înscris la Universitate.

Această libertate a ei, această dorință de a fi independentă, de a fi femeie, nu i-a fost iertată și la trei zile după ce a postat fotografia cu noul ei partener pe rețelele sociale a dispărut. A fost o crimă înfiorătoare. Nu i-a fost permis luxul de a începe o viață nouă.

Familia Mariei Chindamo a vrut mereu să afle adevărul și să se facă dreptate. Am apreciat acest lucru de-a lungul anilor. Din 2016, specialiștii în cercetarea crimelor violente au anchetat fiecare aspect al poveștii. Pe lângă interceptările telefonice, avem 18 mărturii care au oferit date clare, indicii și dovezi despre moartea Mariei Chindamo”, a declarat magistratul italian.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories