Italia. Un medic a fost împușcat de un pacient nemulțumit de diagnosticul primit

Un medic italian a fost ucis de pacientul pe care tocmai îl consultase, în sala de așteptare a clinicii în care profesa, în localitatea Favara din Sicilia, scrie La Stampa

Încidentul s-a produs după ce între cei doi a izbucnit un conflict chiar în cabinetul medicului Gaetano Alaimo, specialist cardiolog.

Disputa dintre cei doi a continuat și atunci când au ajuns în sala de așteptare a clinicii, unde, la un moment dat, pacientul a scos un pistol și l-a împușcat pe cardiolog în fața celorlalte persoane care așteptau să fie consultate și a personalului medical.

Criminalul, un bărbat de 47 de ani, a fugit de la locul faptei, ar a fost urmărit de poliție și reținut în locuința sa, unde a fost găsită și arma crimei. 

În timpul interogatoriului, bărbatul a afirmat că a ajuns întâmplător în posesia pistolului, pe care spune că l-a găsit pe un câmp din apropierea localității.

În aceeași interpelare, el ar fi mărturisit polițiștilor că cearta ar fi pornit de la diagnosticul dat de medic, care l-ar fi împiedicat să obțină eliberarea unui certificat medical esențial pentru a-și reînnoi permisul de conducere.