Un gest care a impresionat Italia. A furat de foame, dar a doua zi a lăsat 10 euro și un bilet

Media italiană relatează o întâmplare petrecută în orașul Pistoia, în care se vorbește despre disperare, dar și despre solidaritate și demnitate…

Un italian care a furat o tavă de croissante de la o cafenea a revenit a doua zi și a lăsat un bilet în care își cerea scuze și o bancnotă de 10 euro, contravaloarea produselor de patiserie pe care le luase, scrie La Repubblica.

Tava cu croissante fusese lăsată, alături de alte produse, de un furnizor în fața localului aflat în centrul, chiar înainte de deschidere, la 5:30.

La scurt timp, produsele de patiserie au dispărut. Inițial, proprietarii cafenelei au crezut că furnizorul a uitat să le livreze, însă în cele din urmă s-au lămurit că au fost furate.

Au avut parte însă de o surpriză a doua zi, când au găsit un bilet explicativ și o bancnotă de 10 euro.

“Bună dimineața! Mă scuzați, dar ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani”, este mesajul lăsat de hoțul cinstit.

Proprietarii localului au apreciat gestul și au postat pe Facebook o fotografie cu biletul și banii.

“Aceasta este situația cu care se confruntă astăzi Italia. Oameni forțați să “fure” de foame și să se întoarcă cu demnitate pentru a-și plăti datoriile, o tristețe infinită”, a scris unul din proprietarii barului.

Postarea a generat un val de simpatie și pe lângă cea a proprietarului cafenelei, personajul principal al acestei povești a primit numeroase oferte de locuri de muncă.

Astfel, pe vitrina cafenelei a apărut un mesaj: ”Am apreciat gestul tău. Am dori să te ajutăm într-un fel. Te așteptăm”.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Solicitarea care l-ar putea obliga pe Prințul Harry să renunțe la titlurile regale

Prințul Harry ar putea fi pe punctul de a renunța la titlurile regale după ce a declarat SUA ca fiind „noua sa țară”, este de

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare

Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: ”Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania, unde le fabrică!” – video

Într-o înregistrare video postată pe TikTok, un turist italian se declară uimit de numeroasele mașini scumpe pe care le-a văzut pe străzile din capitala României.

Dănuț Lupu, despre viața în penitenciar: ”Pentru ei nu face nimeni nimic, nu-i ajută nimeni! Sunt foarte mulți din ăștia în pușcărie!”

Dănuț Lupu a vorbit în cadrul emisiunii ”Prietenii lui Ovidiu”, difuzată de Gazeta Sporturilor despre cele șase luni pe care le-a petrecut în spatele gratiilor