Un gest care a impresionat Italia. A furat de foame, dar a doua zi a lăsat 10 euro și un bilet

Autor:

Data:

Media italiană relatează o întâmplare petrecută în orașul Pistoia, în care se vorbește despre disperare, dar și despre solidaritate și demnitate…

Un italian care a furat o tavă de croissante de la o cafenea a revenit a doua zi și a lăsat un bilet în care își cerea scuze și o bancnotă de 10 euro, contravaloarea produselor de patiserie pe care le luase, scrie La Repubblica.

Tava cu croissante fusese lăsată, alături de alte produse, de un furnizor în fața localului aflat în centrul, chiar înainte de deschidere, la 5:30.

La scurt timp, produsele de patiserie au dispărut. Inițial, proprietarii cafenelei au crezut că furnizorul a uitat să le livreze, însă în cele din urmă s-au lămurit că au fost furate.

Au avut parte însă de o surpriză a doua zi, când au găsit un bilet explicativ și o bancnotă de 10 euro.

“Bună dimineața! Mă scuzați, dar ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani”, este mesajul lăsat de hoțul cinstit.

Proprietarii localului au apreciat gestul și au postat pe Facebook o fotografie cu biletul și banii.

“Aceasta este situația cu care se confruntă astăzi Italia. Oameni forțați să “fure” de foame și să se întoarcă cu demnitate pentru a-și plăti datoriile, o tristețe infinită”, a scris unul din proprietarii barului.

Postarea a generat un val de simpatie și pe lângă cea a proprietarului cafenelei, personajul principal al acestei povești a primit numeroase oferte de locuri de muncă.

Astfel, pe vitrina cafenelei a apărut un mesaj: ”Am apreciat gestul tău. Am dori să te ajutăm într-un fel. Te așteptăm”.

Leave a Comment