O italiancă a lăsat moştenire 5 milioane de euro nevoiașilor, după ce și-a scos rudele din testament

Autor:

Data:

O italiancă a lăsat moştenire 5 milioane de euro nevoiașilor, după ce și-a scos rudele din testament

O pensionară din Genova, fost medic stomatolog, a lăsat moştenire cinci milioane de euro unor organizaţii caritabile, care vor ajuta oamenii nevoiași.

Ea și-a exclus rudele din testament pentru că a vrut să o interneze într-un centru de îngrijire, iar în schimb i-a trecut pe fosta sa asistentă de la cabinetul medical, dar și pe femeia de serviciu.

Angela Torelli a decedat la vârsta de 91 de ani. Ea a lăsat aproape cinci milioane de euro în scopuri caritabile: aproximativ 2,5 milioane pentru Lega del Filo d’Oro, 1,5 milioane pentru genovezii nevoiași, prin congregația ”Surorile Săracilor” și o casă pentru Asociația Italiană de Cercetare a Cancerului, scrie La Stampa.

Rudele femeii au fost excluse din testament, după ce au încercat anul trecut să o interneze într-un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă.

”Mărturisesc că nu pot ierta hărțuirea suferită de mine și de soțul meu din partea rudelor cumnatului meu. Sper că Bunul Dumnezeu nu va voi să mă pedepsească pentru asta”, a scris dr. Torelli în testament.

Din testament nu lipsește asistenta fostei dentiste, iar soțului ei i-a rămas o casă din Prato Nevoso. Câte 20.000 de euro vor ajunge la femeia de serviciu și la administratorul care se ocupa de gestionarea proprietăților familiei, mai scrie sursa citată.

În februarie, tot la Genova, o profesoară ieşită la pensie a lăsat moştenire 25 de milioane de euro pentru 16 instituţii, printre care spitale şi organizaţii de caritate, dar şi persoane fizice. Edmonda Marisa Cavanna nu a uitat nici de femeia care a asistat-o ​​în ultimele luni de viaţă, căreia i-a lăsat 3,7 milioane de euro.

Leave a Comment