3dots.ro

Italia. Un preot sfințește telefoanele și tabletele enoriașilor: ”Așa le protejez de știri false”

Italia. Un preot sfințește telefoanele și tabletele enoriașilor: ”Așa le protejez de știri false”

Din articol:

Don Giorgio Mariotti,  un preot cu inițiativă din Perugia, binecuvântează telefoanele mobile, tabletele și computerele enoriașilor din parohia sa, ”pentru a le feri de știrile false care circulă în online și protejate de ura care domnește pe rețelele de socializare”, scrie  La Reppublica.

Preotul italian invită la ”utilizarea corectă a mijloacelor de comunicare, instrumente prețioase pentru transmiterea de informații reale, dar care pot răni sufletul și alimenta campanii de ură și dezinformare”.

”Este o modalitate de a reaminti tuturor cât de importante sunt cuvintele noastre și mesajele pe care le transmitem cu ajutorul acestor instrumente. La sfârșitul Liturghiei, am cerut o binecuvântare de la Sfântul Biagio, ca aceste mijloace de comunicare să fie ținute departe de știrile false”, a spus Don Giorgio.

Prin mâinile preotului au trecut deja smartphone-uri, tablete, chiar și laptopuri pe care le sfințește pentru a fi ferite de ”fake news”.

Preotul susține că sfințirea telefoanelor are efect și ”împotriva urii de pe rețelele de socializare, pentru că, așa cum a amintit Papa Francisc cu ocazia Zilei Comunicării Sociale, trebuie să vorbim din inimă, cu blândețe folosind darul comunicării ca punte și nu ca zid”.

”Ajunge cu știrile false și cu o utilizare distorsionată a mijloacelor de comunicare”, a mai spus Don Giogio Mariotti.

Mai mult, înainte de slujba religioasă ce a avut loc sâmbătă, 2 februarie, preotul a decernat premiul pentru câștigătorul concursului ”Telefoane mobile și vești bune”, pe care l-a inițiat.

Don Giogio Mariotti a mărturisit că ideea de a sfinți mijloacele tehnologice de comunicare, pe care a inițiat-o acum cinci ani, nu îi aparține, ci are un precedent în Anglia, unde un preot sfințește telefoanele mobile și tabletele încă de la începutul anilor 2000.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs